15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialGeoana trebuie sa-i ceara scuze lui Mircea Toader

Geoana trebuie sa-i ceara scuze lui Mircea Toader

Declaratia facuta de Mircea Geoana, ca PSD nu va vota in Parlament numirea lui in functia de ministru al Economiei si Comertului, pe motiv ca secretarul de stat la MAI ar fi „un absorbant de primari”, a declansat mania lui Toader impotriva liderului PSD.
Toader a tinut sa il mustruluiasca pe Geoana, acuzandu-l ca „habar nu are ce inseamna activitate in administratie”, amintindu-i si ca „in viata lui a incercat si el sa candideze la o functie de primar si a vazut ce a patit”! In ceea ce priveste acuzatiile lui Geoana, Mircea Toader aduce argumente ca de fapt el se zbate de trei ani pentru interzicerea migratiei politice, pe care cei de la PSD au amplificat-o: „Pot sa-i spun lui Geoana ca sunt autorul amendamentului care a vrut sa stopeze migratia in 2003, cand se dezbatea in parlament Statutul Alesilor Locali, dar, cu vointa proletara, tot PSD-ul a votat impotriva. Daca sustinea atunci acel amendament, nu mai era acum nici o problema. Sunt cel care a sustinut modificarea Statutului Alesilor Locali in actuala forma, prin care migratia este oprita”, ii transmite Mircea Toader tizului sau, Mircea Geoana.

Cine zice, ala e

Toader isi argumenteaza afirmatiile cu statisticile Institutului de Politici Publice, care demonstreaza ca de fapt PSD este un partid „absorbant de primari”: „Domnule Geoana, va spun ca partidul ce cu onoare il conduceti acum, in anul 2000 a avut 1.050 de primari si prin bunavointa acestui mare partid, in anul 2003 avea 1.947 de primari, deci cu 900 de primari mai multi, domnule Geoana! Macar sa fii corect cu tine insuti”! Toader crede ca Geoana a avut lipsa de abilitate de a deschide discutia pe un subiect atat de sensibil pentru PSD, din cauza ca a fost manipulat de liderul PSD Galati Dan Nica, un veritabil „absorbant de primari”, care in perioada 2000/2003 a racolat 27 de primari de la alte partide, ajungand ca PSD Galati sa aiba, de la 33 de primari la alegerile din 2000, 60 de primari in 2003.

Urme ale pedeserizarii

Aproape tot judetul fusese racolat la PSD, in judetul Galati existand la acea vreme 63 de localitati. In cele din urma, Mircea Toader ii arunca manusa lui Geoana, cerandu-i sa isi ceara scuze: „Ma deranjeaza foarte mult, pentru ca eu am fost un sustinator al interzicerii migratiei politice. Iar in ce priveste asemenea afirmatii, le contest si astept si scuzele de rigoare”! Asa ca, imediat dupa ce a redevenit presedinte al PSD, Geoana se confrunta cu o prima problema: sa ridice manusa aruncata de secretarul de stat la MAI si daca nu are contraargumente, sa isi ceara scuze.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă