12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDGFP Alba, pe urmele unui prejudiciu de 8 miliarde lei

DGFP Alba, pe urmele unui prejudiciu de 8 miliarde lei

Un control efectuat de inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba la societatea comerciala “Veltsatisse” SRL a scos in evidenta un prejudicu produs bugetului de stat in valoare de aproape 8,5 miliarde ei. Astfel, in urma verificarii realitatii si legalitatii aprovizionarilor facute de acest agent economic, a rezultat ca, in perioada februarie-octombrie 2003, firma a inregistrat in evidentele financiar-contabile proprii un numar de 18 facturi fiscale emise de SC “Sidernef Industrial” SRL Bucuresti, valoarea cumulata a acestora fiind de aproximativ 53 miliarde lei vechi.
Din verificarile incrucisate efectuate, comisarii Garzii Financiare au constatat, insa, ca prezumtivul furnizor, in speta SC “Sidernef Industrial” SRL Bucuresti, a fost in realitate radiat din Registrul Comertului inca din noiembrie 2001, cu mult inainte de emiterea acestor facturi.
In consecinta, prin inregistrarea in contabilitate a unor documente emise in mod ilegal, SC “Veltsatisse” SRL a produs bugetului de stat un prejudiciu total estimat la suma de 848.733 RON (8 miliarde lei vechi).
Pentru calculul integral al obligatiilor fiscale ce revin societatii verificate, actul de control a fost transmis la DGFP, iar pentru stabilirea persoanelor vinovate de crearea acestui prejudiciu au fost sesizate organele de cercetare penala.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă