19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăGDPRInsectele ar putea stopa multiplicarea virusului HIV

Insectele ar putea stopa multiplicarea virusului HIV

Daca fitoterapia, adica folosirea plantelor in tratarea diverselor afectiuni ale omului este un domeniu foarte cunoscut, faunoterapia este abia la inceput. Rezultatele care se asteapta de la faunoterapie ar putea fi spectaculoase, mai ales ca domeniul este aproape virgin.

In plus, fata de cele 200.000 de specii de plante existente, la insecte, considerate cele mai vechi organisme de pe pamant, este vorba de aproape doua milioane de specii, deci posibilitati nelimitate. Despre miraculoasele medicamente care se pot obtine din diverse insecte si ale caror rezultate in tratarea unor boli sunt deja dovedite ne explica biologul Mircea Ciuhrii, dr. doc. in virusologie. La scurt timp dupa terminarea Facultatii de Biologie, la doar 25 de ani, a devenit doctor in stiinte, titlu acordat de Universitatea „M. Lomonosov” din Moscova, iar in 1990 a sustinut teza de docenta la Institutul de Virusologie „I. Ivanovskii” (unul dintre cele mai renumite din lume) al Academiei de Stiinte Medicale din Moscova. Prin subiectele abordate in tezele de doctorat si docenta, biologul Ciuhrii a dovedit nu doar originalitate, ci a fost considerat un pionier in domeniile investigate, anume al folosirii insectelor pentru tratarea unor boli.
„Fara modestie, pot sa afirm ca pentru prima data in lume am inceput sa studiez virusul la insecte si sa gasesc patogeni care sa fie benefici omului. Practic, am inceput sa folosesc insectele ca substante biologice active pentru tratarea diverselor afectiuni si o astfel de idee am avut-o prima data in 1977. Pentru ca domeniul este la inceput, multi ma confunda cu cei care vand plante la coltul strazii, desi eu am obtinut toate gradele stiintifice. Cred ca realizarea cea mai mare a mea o constituie inventiile pe care le-am realizat in virusologie”, spune Mircea Ciuhrii.
Recunoasterea sa din punct de vedere stiintific este de mult consolidata, de-a lungul timpului obtinand numeroase distinctii la cocursurile internationale. Dr. Mircea Ciuhrii a obtinut sapte medalii de aur, la care se adauga distinctia de „Grand Officier” care i-a fost acordata de Belgia in cadrul Salonului International de Inventii „Eureka” de la Bruxelles.

Alunitele, operate biologic

Pana acum, virusologul, care s-a stabilit din 1995 in Romania si si-a deschis propria afacere, a realizat 34 de preparate din insecte (sase dintre ele sunt folosite deja si in strainatate), majoritatea sub forma de crema, iar printre afectiunile care au fost tratate cu succes se numara varice, embolii, micoze, eliminarea keratozelor, alunitelor, polipilor si altor formatiuni de pe pielea omului, rinite, sinuzite etc. Practic, cu ajutorul unor enzime cheratolitice prezente in anumite stadii de dezvoltare a unor specii de insecte a demonstrat ca este posibila efectuarea unor operatii biologice, adica eliminarea unor formatiuni tumorale – alunite, monturi, fibrom uterin etc. -, care se resorb fara durere si fara sa lase urme nedorite pe suprafata pielii. Acestora li se adauga suplimentele alimentare utilizate cu mare succes in infectiile virale hepatice si herpetice, care au constituit o premiera mondiala dovedita prin mai multe comunicari stiintifice.
Dar cea mai mare provocare pentru dr. Ciuhrii este virusul HIV, anume stoparea multiplicarii acestuia. Testele facute pana acum au avut rezultate foarte bune, dar fondurile s-au dovedit cel mai mare dusman. Cum pentru definitivare este nevoie de fonduri consistente, lucreaza la cateva programe pentru Comunitatea Europeana in vederea obtinerii finantarii.

Stimularea memoriei

Un alt medicament la care lucreaza si este in faza de brevet se refera la stimularea memoriei. „Am gasit un component intr-o gaza, sa-i spun asa, care contine foarte mult fosfor si imbunatateste memoria. Un astfel de medicament i-ar ajuta nu doar pe varstnici, dar si pe copii, care ar avea rezultate mai bune la scoala”, a conchis virusologul Ciuhrii.

Cele mai citite

Samsung, amendă infimă pentru două încălcări ale legii privind siguranța energiei atomice din Coreea de Sud

Autoritățile sud-coreene au finalizat ancheta privind incidentul în care doi angajați ai Samsung au fost expuși la radiații X, sancționând compania cu o amendă...

5 Idei de cină sănătoasă pentru seri ușoare

Ce ai mâncat la cină aseară? Dacă răspunsul este ceva în grabă, repetitiv sau care nu te-a impresionat, poate e momentul să schimbi ceva....

Sancțiuni impuse de SUA, Marea Britanie și Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruși Evil Corp

SUA, Marea Britanie și Australia au impus sancțiuni împotriva a șapte cetățeni ruși și a două companii aparținând unui agent FSB (Serviciul Federal de...
Ultima oră
Pe aceeași temă