24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialSala de sport, abandonata de autoritatile din Petrosani

Sala de sport, abandonata de autoritatile din Petrosani

O sala de sport moderna, de care elevii de la Scoala Generala „Avram Stanca” din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara) ar avea absoluta nevoie, nu poate fi folosita din cauza ca autoritatile locale au abandonat proiectul. Constructia acestui obiectiv este inclusa in programul guvernamental intitulat „400 de sali de sport”, initiat de fosta guvernare PSD, dar edilii locali au lasat de izbeliste imobilul atunci cand mai era nevoie doar de 60 de milioane de lei.
Lucrarile propriu-zise la sala de sport au fost finalizate si acum mai este nevoie doar de mici finisaje si de dotarile interioare. Constructia trebuia data in folosinta la inceputul acestui an scolar, mai ales ca unitatea de invatamant nu are o alta sala de sport pe care sa o foloseasca pana cand autoritatile se hotarasc sa aloce suma necesara.
„Azi-maine vine frigul si orele de educatie fizica nu le vom mai putea desfasura afara. Am inteles ca ar mai fi nevoie doar de vreo 60 de milioane de lei, bani care ar fi trebuit sa fie alocati de autoritatile locale”, a declarat directorul scolii, Olga Markos.
Reprezentantii administratiei locale sustin insa ca nu au prevazut in buget fondurile necesare finalizarii constructiei si din acest motiv nu ii pot ajuta pe elevi sa aiba o sala moderna de sport. „Am facut adrese catre Consiliul Judetean si catre Inspectoratul Scolar Judetean pentru a participa cu cate o parte din suma, deoarece in bugetul local pentru acest an nu sunt prevazute fonduri pentru sala de sport”, a spus primarul orasului, Carol Schreter.
Pana cand o institutie va gasi banii necesari, copiii de la Scoala Generala „Avram Stanca” se uita cu jind la moderna sala de sport, absolut inutila in prezent, dat fiind faptul ca aceasta nu poate fi nici receptionata si nici folosita de institutia de invatamant.

Cele mai citite

Alina Bica scapă de executarea unei pedepse de patru ani de închisoare cu executare

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a scăpat de executarea pedepsei de patru ani de închisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...

Colectarea selectivă a deșeurilor: Un pas esențial către un viitor mai verde cu Sanito.ro

Într-o lume în care protejarea mediului înconjurător a devenit o prioritate globală, colectarea selectivă a deșeurilor reprezintă un mod eficient și responsabil de a...

Românii au cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion în sezonul estival din 2024

Aeroporturile din România au avut un flux de 7,9 milioane de pasageri în lunile de vară ale acestui an, conform datelor furnizate de Asociația...
Ultima oră
Pe aceeași temă