19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialOm de afaceri, condamnat la 12 ani de inchisoare

Om de afaceri, condamnat la 12 ani de inchisoare

Un om de afaceri banatean a fost condamnat la 12 ani de inchisoare dupa ce Tribunalul Timis l-a declarat vinovat de escrocarea unei firme germane, care urmau sa importe din Romania, pentru piata egipteana, zece mii de capete de taurine. Barbatul a reusit sa puna mana pe o suma de 200.000 de dolari, parte din contract, lasandu-i pe partenerii de afaceri nemti, in portul Constanta, cu ochii-n soare.
Este vorba despre Gheorghe Ewald Frunza, originar din localitatea timiseana Sandra, administrator al firmei romano-austricece „Dialto Center” SRL, cu sediul in Galati. Potrivit procurorilor, in anul 2000, barbatul a facut o deplasare in Germania. Acolo a aflat ca firma „Thalhofer” ar dori sa achizitioneze, pentru un alt partener de afaceri, din Egipt, un numar important de capete de taurine.
Dupa mai multe discutii si negocieri cu reprezentantii societatii germane, a fost incheiat un contract comercial, prin care partea romana se angaja sa livreze la export zece mii de capete de taurine. Conform intelegerii, importatorul german a constituit un credit bancar, in valoare de 250.000 de dolari, in favoarea SC „Dialto Center” SRL.
Fiind convins ca este vorba despre o afacere serioasa, patronul german si-a trimis in Romania un reprezentant, care sa se ocupe de formalitatile de import-export. Intre timp, la Constanta a fost comandat un vapor comercial, pentru ca prima transa de vite sa fie imbarcate. Chiar patronul firmei straine s-a deplasat in acest scop, in tara noastra, pe malul Marii Negre, insa a fost instiintat ca transportul nu poate avea loc pe motiv ca animalele s-ar afla in carantina.
Pentru a nu rata contractul cu egiptenii, firma germana a transferat 200.000 de dolari in contul partenerului roman. In aceeasi zi, Frunza a mutat valuta intr-un alt cont si s-a facut nevazut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă