24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialJoc "la doua capete" in PD Hunedoara

Joc „la doua capete” in PD Hunedoara

Fostul prefect PSDR de Hunedoara, Sorin Apostu, actualmente membru al PD Petrosani, a reusit sa-si urce in cap o buna parte din organizatia municipala, dupa ce a candidat pentru functia de lider fara aprobarea colegilor de partid. De fapt, el nu a fost nominalizat de partid pentru vreo funtie la nivel judetean, dar acesta s-a inscris direct la Deva.
Profitand de faptul ca era delegat al PD Petrosani pentru sedinta desfasurata, sambata, la Deva, Apostu a jucat la doua capete, adica s-a inscris oficial in cursa atat pentru unul din cele 10 posuri de vicepresedinte al organizatiei Judetene, cat si pentru unul de secretar executiv. In cele din urma, cu foarte mare greutate, fostul prefect a fost ales ultimul pe lista la functia de secretar executiv, dupa ce la alegerile pentru vicepresedinte a pierdut cu brio in fata unor democrati mai putin cunoscuti.
Paradoxal este ca, la inscrierea in PD, Sorin Apostu declara in fata colegilor sai ca nu vrea nici o functie politica sau adminsitrativa, iar colegii sai de partid isi amintesc ca acelasi lucru l-a sustinut si actualul ministru al Muncii, Gheorghe Barbu, care l-ar fi adus, de fapt, in partid. „Inainte de alegerile locale, cu circa doua luni, Gheorghe Barbu l-a adus in partid pe Apostu, care a fost "catapultat" direct in functia de secretar zonal. Atat Barbu, cat si Apostu au sustinut ca acesta nu doreste, prin intrarea in randul democratilor, nici o functie politica sau administrativa. Apostu si-a dat chiar si cuvantul”, a spus unul dintre membri PD Petrosani, referindu-se la recenta candidatura a acestuia.
Surse din partid sustin ca, din acest motiv, organizatia municipala nici nu l-a nominalizat pentru a candida pentru o anumita functie in cadrul Biroului Permanent Judetean al PD, cu atat mai mult cu cat Apostu nu detine nici o functie in organizatia din care face parte. Si totusi, el a gasit o portita si a dat fuga la Deva pentru a se inscrie in cursa, atat pentru vicepresedinte, cat si pentru secretar executiv.
La postul de vicepresedinte a pierdut, strangand mai putin de 150 de voturi de la cei 600 de participanti, dar a reusit la a doua candidatura. Increderea in corectitudinea alegerilor a fost, insa, bulversata in momentul in care pentru ultimul loc de secretar executiv se bateau 3 candidati, cu acelasi numar de voturi, dar Apostu a fost desemnat castigator dupa ce s-au mai „gasit” vreo 4 voturi in favoarea sa.
„Cand a fost om adevarat, cand a declarat ca nu vrea nici o functie sau acum, cand a candidat”, s-a intrebat unul dintre colegii de partid ai lui Apostu.
Pe de alta parte, democratii din Petrosani sustin ca, pentru a fi sigur ca va iesi invingator, Apostu ar fi apelat la prieteni, iar la alegeri a venit directorul general al Regia Autonoma a Apei Valea Jiului (RAAVJ), Gheorghe Cioara, de asemenea membru PD, impreuna cu „corpul de balet” al Regiei. Cioara recunoaste ca la alegeri au fost prezente mai multe angajate ale RAAVJ, dar a afirmat ca fiecare a fost desemnata de organizatia din care face parte.
„Eu am fost acolo in calitate de invitat, nicidecum delegat din partea vreunei organizatii si nici macar nu am putut vota. Reprezentantii si reprezentantele Regiei, care au participat, au fost delegati de catre fiecare filiala din care fac parte”, a adaugat Cioara.

Cele mai citite

Optimizeazฤƒ spaศ›iul ศ™i confortul casei tale cu mobilierul multifuncศ›ional

Cรขnd vine vorba de spaศ›ii optimizate ศ™i confortabile, pe primul loc vor fi mereu piesele de mobilier multifuncศ›ionale.  รŽn prezent, majoritatea locuinศ›elor dispun de spaศ›ii...

Oraศ™ul din Romรขnia care vinde nฤƒmolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit รฎn agriculturฤƒ

Utilizarea nฤƒmolului provenit din epurarea apei menajere รฎn agriculturฤƒ reprezintฤƒ o soluศ›ie sustenabilฤƒ ศ™i inovatoare pentru valorificarea deศ™eurilor rezultate din tratarea apei, considerฤƒ reprezentanศ›ii...

Sancศ›iuni impuse de SUA, Marea Britanie ศ™i Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruศ™i Evil Corp

SUA, Marea Britanie ศ™i Australia au impus sancศ›iuni รฎmpotriva a ศ™apte cetฤƒศ›eni ruศ™i ศ™i a douฤƒ companii aparศ›inรขnd unui agent FSB (Serviciul Federal de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ