19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăPoliticăUDMR, zeci de amendamente la bugetul pe 2019

UDMR, zeci de amendamente la bugetul pe 2019

“Sunt câteva zeci de amendamente la proiectul de buget care, mai degrabă, se leagă de priorităţile locale, pentru că marea majoritate, ceea ce afecta bugetul general, mecanismele de redistribuire, am încercat să le rezolvăm înainte ca bugetul să ajungă la Parlament, prin discuţii cu partidele de guvernământ. Şi, adevărul este că s-a îmbunătăţit mecanismul semnificativ, cel puţin în ceea ce priveşte consiliile locale, judeţene, administraţiile publice locale, dar şi în ceea ce priveşte medicina de familie, adică au fost făcuţi paşi. Deci rămâne să ne uităm la câteva elemente care privesc puncte locale, inclusiv priorităţile colegiilor electorale de unde vin colegii, vom încerca să le susţinem în comisiile de specialitate şi după aceea în comisia de buget”, a declarat Korodi, pentru Agerpres.

Acesta a explicat că sunt “câteva elemente strategice”, care deja au fost incluse în proiectul adoptat de Guvern, cum ar fi aeroporturile de la Braşov şi Târgu Mureş sau investiţii majore la unele spitale judeţene, dar că mai sunt lucruri punctuale de discutat, dând exemplul faptului că este nevoie de “ajustare” la mecanismul de relocare a bugetului general pentru drumurile judeţene.

Korodi Attila a mai susţinut că “pe partea de priorităţi care privesc, în general, mecanisme de finanţare, sustenabilitatea administraţiilor publice locale” proiectul de lege adoptat de Guvern s-a îmbunătăţit radical faţă de proiectul iniţial pus în dezbatere.

Potrivit lui Korodi, UDMR va face o analiză când va exista un raport final al proiectului de buget şi se va lua o decizie privind modul în care vor vota parlamentarii Uniunii.

“Noi, analiza finală o vom face când avem raportul final al legii bugetului. Atunci, preşedintele Uniunii va organiza o şedinţă reunită a grupurilor parlamentare şi acolo vom lua decizia finală”, a spus liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă