12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSalariul mediu a crescut cu 0,5% in luna august

Salariul mediu a crescut cu 0,5% in luna august

Salariul mediu net pe economie a crescut in luna august cu 0,5%, la 734 lei, pe fondul unor evolutii mixte in sectoarele de activitate, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie cresterea salariului a fost mai evidenta, de 1,2%. Cele mai mari salarii au ramas cele din domeniul intermedierilor financiare, cu un castig net de 2.382 lei, in urcare cu 11,6% fata de luna precedenta, datorita acordarii de prime din profitul net. Retributia neta a crescut si in cazul activitatilor de asigurari, cu 3,1%, la 1.455 lei. Pe ansamblul industriei, salariile au urcat cu 1,2%, in contextul avansului de 6% in industria metalurgica si industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, 5,5% la fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, 3,7% la productia de mobilier si alte activitati industriale si constructii, 3,5% la transporturi pe apa, 2,8% la transporturi aeriene si 1,5% la comert.
Diminuari ale salariului net au fost consemnate in industria mijloacelor de transport rutier – 7,3%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa – 3,3%, posta si telecomunicatii – 4,7%, invatamant – 3%, administratie publica – 2,9%, sanatate si asistenta sociala – 1,2%, fabricarea produselor textile – 0,2%, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou – 6,9%, hoteluri si restaurante – 1,5%, industria alimentara si a bauturilor – 0,7%.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă