17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialProces pentru anularea preluarii "Edil Invest" SA Arad de "Arconserv"

Proces pentru anularea preluarii „Edil Invest” SA Arad de „Arconserv”

Actionarii minoritari ai societatii „Edil Invest” SA Arad contesta in instanta hotararea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), referitoare la fuziunea prin absorbtie cu SC „Arconserv” SA. Astfel, conducerea „HTI Valori Mobiliare” SA Bucuresti a intentat un proces la Tribunalul Arad impotriva „Edil Invest” si „Arconserv”, solicitand anularea deciziei AGA prin care a fost validata fuziunea.
„Prin aceasta hotarare, luata fara convocarea actionarilor si fara a fi pe ordinea de zi a AGA, au fost prejudiciati toti actionarii minoritari, inclusiv „HTI Valori Mobiliare””, se afirma intr-un document oficial al firmei.
Reprezentantii a 6 societati din judetul Arad au initiat si derulat un proiect de fuziune intre aceste unitati economice. Conform proiectului, 5 dintre firme au fost societati absorbite, iar una societate absorbanta. Aceasta din urma este SC „Arconserv” SA, cu obiect de activitate in domeniul prelucrarii si conservarii fructelor si legumelor, care are ca si actionari „Grup Codlea” SRL Arad, apartinand omului de afaceri Alexandru Bercea.
Intre societatile care urmeaza sa fie absorbite se regaseste si „Moneasa” SA, administratorul celei mai mari parti a statiunii cu acelasi nume din judet. Actionarul majoritar al „Moneasa” SA este „Laicom” SRL, care face parte, de asemenea, din grupul de firme „Codlea”, in care se regasesc societati cu obiecte de activitate diverse pornind de la servicii, comert, constructii si ajungand la consultanta, turism, agricultura etc.
De altfel, si restul firmelor absorbite fac parte tot din sfera de influenta a grupului „Codlea”. Este vorba despre „Frigorifer” SA si „Edil Invest” SA, care au acelasi obiect de activitate – inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare; „Gradina Verde” SA Arad si „International Transport” SRL, cu obiect principal de activitate similar, respectiv cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii, si „International Transport” SRL (transporturi rutiere de marfuri). Aceste firme au fost dizolvate, iar patrimoniul lor a fost transmis catre „Arconserv” SA, societatea absorbanta. Aceasta va avea un capital social cifrat la 60 miliarde lei vechi.
„Decizia de fuziune este fundamentata pe criterii de eficienta economica, de organizare a activitatii financiare si de piata”, se precizeaza in proiectul de fuziune pus in discutie inainte de a fi luata decizia finala.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă