17.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialOficiul Prefectural penal din Petrosani

Oficiul Prefectural penal din Petrosani

Directorul Oficiului Prefectural Petrosani, Constantin Fulga (PD), este pasibil in orice moment de pedeapsa cu inchisoarea, pentru comiterea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, iar prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, de complicitate la infractiunea mentionata.
De fapt, de la numirea sa in functie, in 17 februarie 2005, Fulga semneaza toate documentele emise ca „director”, desi este un simplu consilier in organigrama oficiala a Prefecturii.

Mai mult decat atat, Fulga se prezinta drept „directorul Oficiului Prefectural”, dar la fel l-a prezentat si prefectul Cristian Vladu cand a anuntat numirea acestuia in functie. Chiar si pe usa biroului lui Fulga a fost atasata o tablita lucitoare si frumos colorata pe care scrie tot „Director”.
Conform organigramei prefecturii, la Oficiul Prefectural Petrosani nu exista nici un post de conducere, ci doar trei locuri de consilieri si alte trei pentru personal tehnic, care inca nu a fost angajat.
Totusi, in toate documentele iesite pe usa oficiului in ultimele cinci luni apare semnatura lui Constantin Fulga sub cuvantul „director”.

Articolul 240

In Codul Penal, la articolul 240, aceasta fapta poarta numele de uzurpare de calitati oficiale, adica folosirea unor functii nedetinute in realitate de persoana care a comis infractiunea, si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Daca mai apar si acte semnate de cel in cauza, fapta penala capata aspecte agravante, adica exact cazul prezentat de noi.
Fulga sustine ca cineva este de vina pentru ce s-a intamplat si a spus ca el a dat concurs pentru postul din fruntea oficiului si nu pentru cel de consilier, asa cum a fost incadrat. „Nu pot acum sa arat cu degetul catre cineva, dar daca as sti cine mi-a facut acest rau as spune. Eu am dat examen pentru functia de director si am fost incadrat pe functia de director al Oficiului Prefectural, dar nu mi s-a putut da si sporul de conducere de 50 la suta. La prima rectificare bugetara se va remedia insa problema”, a mai afirmat acesta.
Prefectul judetului, Cristian Vladu (PD), a afirmat insa ca aceasta problema de natura penala se va putea rezolva doar daca isi va da acceptul Ministerul Administratiei si Internelor. „Este consilier deocamdata, dar la rectificarea bugetara va fi director al Oficiului Prefectural daca aproba ministerul”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu. El a recunoscut totusi ca Fulga nu ar fi trebuit sa semneze ca „director”, ci doar „consilier”. Constantin Fulga este membru democrat de aproape 3 ani, iar la ultima campanie electorala, din 2004, firma sotiei sale, „Edy Ursu” SRL Petrosani, a cotizat cu 50 de milioane lei catre PD.

Cele mai citite

Transformฤƒ orice ocazie รฎn magie cu rochiile de ocazie de la Elena Perseil. Sfaturi ศ™i recomandฤƒri de la designerul de prestigiuย 

Cรขnd vine vorba de evenimente speciale, rochia pe care o alegi este cheia pentru a te simศ›i รฎncrezฤƒtoare ศ™i elegantฤƒ. Fie cฤƒ participi la...

CIA vrea sฤƒ recruteze informatori din China, Iran ศ™i Coreea de Nord

Agenศ›ia Centralฤƒ de Informaศ›ii a Statelor Unite (CIA) a iniศ›iat o campanie menitฤƒ sฤƒ recruteze informatori din China, Iran ศ™i Coreea de Nord, transmite...

Italia simplificฤƒ accesul muncitorilor strฤƒini ศ™i reduce birocraศ›ia printr-un nou pachet de reguli privind migraศ›ia

Italia a adoptat un nou set de mฤƒsuri menite sฤƒ simplifice procesul de intrare รฎn ศ›arฤƒ ศ™i sฤƒ reducฤƒ obstacolele birocratice pentru muncitorii strฤƒini,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ