13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDe duminica, Dunarea va creste din nou

De duminica, Dunarea va creste din nou

Astazi si maine, nivelul si debitul Dunarii vor fi relativ stationare pe sectorul Galati, dar incepand de duminica Dunarea va fi din nou in crestere.
In timp ce Siretul este in scadere, pe Prut apele sunt in crestere, dar deocamdata nivelul lor este sub cotele de atentie. Dupa ce cu o zi in urma scazuse, la Galati nivelul apelor Dunarii a fost ieri intr-o usoara crestere, inregistrandu-se cota de 609 cm, cu 9 cm peste cota de inundatie. Debitul fluviului era de 12.975 mc/s. Estimarile hidrologilor de la Administratia Nationala „Apele Romane” erau mai putin alarmante in ceea ce priveste evolutiile de astazi si maine, cand nivelul si debitul Dunarii vor fi relativ stationare, urmand ca noi cresteri ale cotelor si debitului sa fie inregistrate in jurul datei de 9 aprilie. Digul de aparare „Badalan”, din aval de Galati, era mentinut in faza 1 de aparare. Pe cursul inferior al Prutului, zona indiguita „Bratesul de Jos” se afla in faza a 2-a de aparare, iar zona indiguita „Bratesul de Sus” este in faza 1 de aparare. Este de asteptat ca astazi nivelul Prutului sa creasca cu 8-9 cm pe sectorul Oancea, ajungand la un nivel situat cu 31 cm sub cota de atentie.

Pe Siret, nivelurile sunt in continuare in scadere

La Cosmesti, cota scazuse ieri cu 2 cm, la Lungoci scaderea era mai mare, de 27 cm, in zona de varsare a raului in Dunare, la Sendreni, unde, in zilele anterioare, nivelul Siretului era in crestere, datorita fenomenului de remuu, apele au scazut ieri cu 4 cm. Debitul Siretului este, de asemenea, in scadere, ieri fiind de 726 mc/s. Prefectul Galatiului, Mihai Capra, a cerut tuturor fortelor de interventie sa ramana in stare de alerta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă