19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSectie mutata din cauza retrocedarilor la Spitalul de Boli Infectioase

Sectie mutata din cauza retrocedarilor la Spitalul de Boli Infectioase

ORADEA. Sectia de hepatita a Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Oradea s-a mutat, incepand cu 1 ianuarie, intr-o alta cladire, deoarece sediul de pe Bulevardul Magheru – unde functiona pana acum – a fost retrocedat, in anul 2000, Episcopiei Romano-Catolice. Mutarea sectiei a intarziat cu circa un an din lipsa de fonduri.
Astfel, Sectia de hepatita functioneaza, din acest an, in corpul de cladire al Spitalului de Boli Infectioase de pe strada Tribunalului din oras. Directorul institutiei medicale, dr. Sonia Draghici, a declarat ca imobilul din B-dul Magheru, unde a functionat sectia de hepatita, a fost retrocedat greco-catolicilor in 2000, insa unitatea sanitara a primit cinci ani pasuire pentru a parasi cladirea.
„Cu toate ca acest lucru trebuia sa se intample anul trecut, nu a fost posibil pentru ca banii pentru amenajarea unor noi saloane, a circuitelor si blocurilor sanitare ne-au parvenit tarziu”, a adaugat Draghici.
Potrivit sursei citate, pentru mutarea sectiei au fost alocate circa noua miliarde lei vechi, din care sase miliarde au provenit de la bugetul local, iar diferenta de la Ministerul Sanatatii. Sumele primite au fost folosite pentru amenajarea unui birou de primire, a grupurilor sanitare, a saloanelor si a subsolurilor cladirii.
Cu toate acestea, sectia de hepatita mai are nevoie de o serie de lucrari care vor fi demarate in acest an si a caror valoare ajunge pana la 15 miliarde lei vechi. In cladirea de pe strada Tribunalului functioneaza acum trei sectii ale Spitatului de Boli Infectioase – Sectia de hepatita, Sectia digestiv si HIV Sida si Sectia respiratorii si meningite.
Pentru 2006, directorul Spitalului de Boli Infectioase a solicitat autoritatilor un buget de 36 de miliarde lei vechi.
„La fel ca si anul trecut, sunt convinsa ca nu vom primi aceasta suma”, a mai spus Sonia Draghici.
Institutia medicala a intrat in noul an cu datorii de 98 de milioane de lei vechi, bani neachitati catre furnizori.

Cele mai citite

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...
Ultima oră
Pe aceeași temă