17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialFactura de 1,2 miliarde lei in "Oraselul copiilor"

Factura de 1,2 miliarde lei in „Oraselul copiilor”

SIBIU. Primaria municipiului Sibiu a anuntat ca factura pentru serviciile de instalare, intretinere si demontare a becurilor colorate si ghirlandelor pentru iluminatul de sarbatori in perimetrul „Oraselului copiilor” de la Cazarma 90, se ridica la peste 1,2 miliarde lei. Oraselul copiilor – principalul loc de atractie pentru perioada sarbatorilor in oras – s-a deschis in 6 decembrie 2005 si a oferit cetatenilor posibilitatea de a-si petrece timpul liber, a constituit scena pentru colindatori si locul unde municipalitatea a organizat Revelionul 2005-2006.
De asemenea, acolo copii au avut ocazia sa se bucure de jocurile care au fost instalate aici. Incepand cu data de 9 ianuarie, municipalitatea, prin intermediul Directiei Tehnice, va incepe lucrarile de demontare a sistemelor de iluminat de sarbatori amplasate pe strazile municipiului si in principalele locuri publice. Operatiunea se va finaliza in aproximativ doua saptamani si va fi efectuata de echipele societatii „Sarmis” SA, care a castigat licitatia in acest sens, impreuna cu „Electrica” SA.
Costul total pentru montarea, reparatiile si intretinerea iluminatului a fost de 1,2 miliarde lei vechi, sustin reprezentantii administratiei locale. Inainte de sarbatori au fost montate un numar de aproximativ 18.000 de beculete colorate si tuburi, carora li s-au adaugat ghirlande luminoase, cu o lungime de trei kilometri, si 300 de figurine luminoase specifice Craciunului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă