14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 Obiecte utile pentru confortul bebelușului

5 Obiecte utile pentru confortul bebelușului

Dincolo de bucuria momentului și de multiplele cumpărături pe care le faci o dată cu venirea pe lume a bebelușului, te-ai gândit ce obiecte sunt cu adevărat utile pentru confortul bebelușului? Îți vom spune noi topul celor mai importante cinci obiecte utile atât pentru bebeluș, cât și pentru mămică!

Femeile care urmează să fie mămici pentru prima dată se grăbesc să cumpere o serie de lucruri cu mult înainte de venirea pe lume a bebelușului. Multe dintre aceste lucruri se dovedesc cu adevărat inutile o dată cu trecerea timpului, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți facem un top cu cele mai importante obiecte de cumpărat în primul an de viață al copilului.

Top 5 obiecte utile pentru bebeluș în primul an de viață

Scaun de masă. Chiar dacă diversificarea dietei bebelușilor începe de la 6 luni, scaunul de masă este unul dintre obiectele utile pe care nu trebuie să îl pierzi din vedere. Este practic pentru orice mămică deoarece copilul va sta cuminte în scăunelul lui, dar și util când va crește mai mare, pentru că este deja obișnuit să mănânce singur.

Alege scaunul de masă în funcție de înălțimea și greutatea bebelușului pentru a te asigura că cel mic va sta confortabil.

Marsupiu ergonomic. Marsupiul ergonomic este mai exact modelul care îți permite să ții copilul într-o poziție corectă din punct de vedere ortopedic. Bebelușul poate fi purtat în marsupiu cât de devreme consideră mămica deoarece aceste marsupii ergonomice pentru bebe îndeplinesc toate cerințele necesare unui purtat sănătos.

Obiecte de igienă. Încă din primele luni de viață, obiectele de igienă sunt esențiale. Printre cele mai important amintim: cădița de baie dintr-un material calitativ și cu o suprafață antiderapantă, termometru pentru măsurarea temperaturii apei, produse de îngrijire corespunzătoare, speciale pentru pielea bebelușilor (șampon, ulei de masaj, etc), prosoape de baie din bumbac, șervețele umede, pătură absorbantă sau pătură scutec, forfecuță pentru unghii.

Scaun de mașină. De nelipsit din lista de cumpărături trebuie să fie și scaunul de mașină. Acesta este obligatoriu pentru siguranța copilului, iar fără el nu poți circula cu mașina împreună cu copilul. Orientează-te spre alegerea corectă a scaunului de mașină, în funcție de criteriile importante pe care modelul trebuie să le îndeplinească!

Cărucior. Una dintre cele mai comode modalități de transport, atât pentru mămică, cât și pentru bebeluș în mod evident este căruciorul. Alegerea căruciorului nu este una simplă deoarece  trebuie să respecți câțiva pași: pentru ce vei folosi căruciorul (pentru plimbările lejere sau și pentru zilele în care îți dorești să faci sport împreună cu copilul), ce greutate are copilul, ce formă are landoul, este detașabil și poate fi folosit și în alte scopuri?

Bineînțeles că fiecare listă de cumpărături este diferită în funcție de priorități și bugetul familiei, însă aceste cinci obiecte sunt printre cele mai importante de care bebelușul și mămica au nevoie. Este extrem de important să le cumperi din timp, tocmai pentru a elimina factorul de stres până la naștere.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...
Ultima oră
Pe aceeași temă