17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialE randul lor la hora bucuriei!

E randul lor la hora bucuriei!

A venit, in sfarsit, randul handbalistilor sa se bucure! Dupa ce, in iarna, nationala feminina ne-a facut sa traim la intensitate maxima Campionatul Mondial din Rusia si sa ne bucuram la final de o senzationala medalie de argint, iata ca nici baietii nu vor sa se lase mai prejos! Mai intai, nationala a obtinut biletele pentru a sustine barajul pentru accederea la Campionatul Mondial de anul viitor, iar acum, iata, am avut un sfarsit de saptamana senzational, oferit mai intai de Steaua Bucuresti si apoi de HCM Constanta, care s-au calificat pentru semifinalele cupelor europene, in careul de asi al Challenge Cup si, respectiv, al Cupei Cupelor! Ambele formatii romanesti au obtinut calificari in fata unor adversari de mare valoare, macedonenii de la Vardar Skopje si danezii de la Skjern, lucru care face cu atat mai frumoase victoriile. Si daca amintim si de faptul ca cele doua partide s-au jucat nu numai cu portile inchise, ci chiar cu sute de spectatori in afara arenelor, atunci avem imaginea unui week-end cu adevarat de vis pentru handbalul masculin din Romania.

Steaua a recuperat incredibil

Steaua a inceput returul cu Vardar Skopje avand un deficit de patru goluri dupa partida din tur (31-35), iar startul jocului a fost unul catastrofal, elevii lui Vasile Stanga parand a fi prea apasati de presiunea pe care cei aproape 5.000 de spectatori prezenti in tribunele Salii Polivalente o exercita. A fost nevoie de mai bine de 12 minute pentru ca Steaua sa treaca pentru prima oara in avantaj, dar la pauza lucrurile nu erau deloc linistitoare, caci bucurestenii aveau doar un gol avans (14-13). Mai mult, tristetea incepea sa se lase peste suporteri, caci in minutul 53 Steaua nu reusise sa se desprinda, scorul fiind egal la 26. In numai cateva minute insa, absolut incredibil, Steaua a recuperat handicapul din tur (30-26) si, purtata ca pe val de un public fantastic, a obtinut o victorie cu 34-29, ce o duce din nou, dupa 17 ani, intr-o semifinala de cupa continentala! Bucurestenii spulbera si un alt complex romanesc, acela impotriva macedonenilor de la Vardar care, in ultimii ani, ne-au cam barat mereu accesul spre marea performanta! Iata, a venit si randul lor!
Presedintele sectiei de handbal, Stefan Birtalan, antrenorii Vasile Stanga si Nicolae Munteanu, ca si Viorel Mazilu (marcator a 9 goluri in retur), Dorin Cian (8), Alin Sania (6), Stefan Birtalan jr. (4), Marius Novanc (3), Iulian Stamate (3), Bogdan Voina (1) si coechiperii lor merita toate felicitarile!

HCM Constanta nu a avut emotii

HCM Constanta a avut o situatie mai usoara decat Steaua, caci nu trebuia sa „alerge” sa recupereze ceva dupa meciul tur, ci, din contra, sa conserve cele patru goluri cu care castigase (35-31) la Skjern, in Danemarca. La adapostul acestui avantaj, HCM a facut spectacol si nu a cedat nici o clipa jocul din mana. Danezii de la Skjern, dubli invingatori in Challenge Cup (2002 si 2003), au fost de multe ori simple jaloane pentru handbalistii constanteni, care au marcat cand si cum au vrut, ca intr-un joc-scoala! Si aici tribunele au fost arhipline si au savurat din plin spectacolul oferit, HCM castigand clar, cu 35-28 (17-12), la capatul unui meci superb! Este cea mai mare performanta reusita vreodata de handbalistii constanteni, care se califica din nou – dupa doi ani – intr-o semifinala europeana, dar nu in Cupa Challenge (cum a fost in 2004), ci in Cupa Cupelor, o competitie considerata a fi de un nivel superior.
Antrenorul Aihan Omer este tehnicianul de numele caruia se leaga marile performante ale lui HCM din ultimii ani, iar portarii Ionut Stanescu, Mihai Popescu sau jucatorii Marius Stavrositu (7 goluri ieri), Milutin Dragicevic (7), Florin Nicolae (4), Ionut Saulescu (4), Sandu Iacob (4), Aleksandar Adzic (3), Miodrag Kazic (3), Bojan Butulja (1), Mihai Timofte (1), Laurentiu Toma (1), Paul Giotoiu si George Buricea au marele merit de a pune perfect in practica tactica primita. HCM a depasit deja cea mai buna performanta internationala din istoria clubului, dar promit sa nu se opreasca aici si sa joace la Constanta cu Cupa Cupelor pe masa!

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Încă o lovitură pentru Barcelona! Și Fermin Lopez s-a accidentat

FC Barcelona se confruntă cu o serie de accidentări importante, după ce și mijlocașul Fermin Lopez a fost declarat indisponibil pentru trei săptămâni. După victoria...

Minerii amenință cu proteste și declanșarea grevei generale din cauza legii pensiilor

Reprezentanții Federației Naționale Mine Energie intenționează să sesizeze Guvernul României cu privire la declanșarea unui conflict de muncă, care va fi urmat de acțiuni...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă