21.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportFotbalMario Balotelli revine în Serie A! Un fost coleg îl va antrena

Mario Balotelli revine în Serie A! Un fost coleg îl va antrena

Super Mario, fostul atacant al naționalei Italiei, se întoarce în Serie A după o absență de trei ani și va juca pentru Genoa, echipă antrenată de fostul său coleg din națională, Alberto Gilardino.

Mario Balotelli, cunoscut atât pentru talentul său, cât și pentru controversele care i-au marcat cariera, a semnat un contract cu Genoa, echipă aflată în prezent pe locul 18 în Serie A, contract valabil până în iunie 2025. Cu acest transfer, atacantul italian revine în fotbalul italian după experiențele sale din Turcia, la Adana Demirspor, și Elveția, la Sion. Balotelli, în vârstă de 34 de ani, a fost primit cu entuziasm de fanii echipei din Genova, care l-au așteptat la sosirea sa în oraș pentru a-și manifesta susținerea.

Gilardino și l-a dorit pe Balotelli

Decizia Genoa de a-l aduce pe Balotelli a fost influențată de dorința atacantului de a-și relansa cariera și de legătura sa cu Gilardino, fost coleg la echipa națională a Italiei. Marco Ottolini, directorul echipei Genoa, a confirmat această dorință, afirmând: „Am decis să mergem până la capăt cu Mario Balotelli. Ni l-am dorit cu entuziasm, iar el ne-a transmis o dorință uriașă de a reveni pe terenul de joc, în special pentru echipa noastră.”

În ultimele luni, Balotelli și-a menținut pregătirea fizică prin antrenamente individuale, deși mai are câteva kilograme de eliminat. Pe lângă acest aspect fizic, rămân nealterate calitățile sale tehnice, aspect pe care Genoa speră să-l valorifice în cadrul unei echipe care are nevoie de un plus ofensiv pentru a-și îmbunătăți poziția din clasament.

Super Mario, după o carieră cu multe suișuri și coborâșuri, a mai jucat la cluburi de renume precum Inter Milano, AC Milan, Manchester City, Liverpool, Marseille și Brescia. A fost vicecampion european cu naționala Italiei în 2012, fiind atunci unul dintre cei mai promițători atacanți din fotbalul european. În 2020-2021, Balotelli a avut o scurtă experiență la Monza, în Serie B, unde a reușit să înscrie 5 goluri în 12 meciuri.

Posibil debut împotriva românilor Man și Mihăilă

Genoa are o etapă intermediară în această săptămână, urmând să întâlnească Fiorentina acasă, însă este puțin probabil ca Balotelli să fie inclus în lot, având în vedere că încă nu a ajuns la o formă fizică optimă.

Totuși, o revenire a sa pe teren este preconizată pentru partida de pe 4 noiembrie, când Genoa va juca împotriva Parmei, echipă la care evoluează românii Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Înfrângere pentru Halep la revenire! Românca a fost eliminată în primul tur la WTA Hong Kong

Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a fost învinsă de Yue Yuan în primul tur al turneului WTA din Hong Kong, marcând un...

Tragedie în Mehedinți: un bărbat decedat și fiul său grav rănit într-un accident teribil

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Mehedinți, unde un bărbat de 39 de ani și-a pierdut viața, iar fiul...

Florinel Coman s-a accidentat la Al-Gharafa!

Florinel Coman, fost jucător al FCSB, a avut un meci dificil în Qatar Stars League, încheind partida cu o accidentare și o notă sub...
Ultima oră
Pe aceeași temă