18.2 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalMuncitorii Volkswagen din Germania opresc lucrul în semn de protest față de...

Muncitorii Volkswagen din Germania opresc lucrul în semn de protest față de posibile închideri de uzine

Muncitorii de la uzinele Volkswagen AG din Germania vor opri activitatea pentru a se alătura protestelor împotriva planurilor de închidere a unor fabrici, anunțate de conducerea companiei, relatează Bloomberg.

Liderii sindicali de la uzinele Volkswagen intenționează să informeze angajații de la cele 11 uzine din Germania cu privire la situația actuală a negocierilor cu managementul.

Greva, programată pentru luni, deschide o săptămână critică pentru Volkswagen, cel mai mare producător auto european, care va publica miercuri rezultatele financiare pentru al treilea trimestru, anticipându-se o scădere a vânzărilor și a profitului.

Directorul general Oliver Blume a subliniat presiunile costurilor ridicate asupra mărcii VW, accentuate de cererea scăzută din Europa și de concurența intensificată din partea producătorului chinez BYD Co.

Nemulțumirile angajaților Volkswagen

Sindicaliștii acuză că responsabilitatea pentru erorile manageriale, cum ar fi tranziția deficitară către vehiculele electrice și o strategie de preț nepotrivită, este transferată asupra muncitorilor.

„Echipa managerială nu ne-a prezentat încă un plan clar pentru viitorul Volkswagen”, a declarat Daniela Cavallo, lider sindical VW, într-un document intern consultat de Bloomberg. Potrivit acesteia, conducerea nu a exclus încă închiderile de uzine și restructurările de personal din negocieri.

Volkswagen se confruntă cu dificultăți pe fondul ultimelor avertismente privind profitul, cel mai recent emis la finalul lunii septembrie.

Deși mărcile premium, cum ar fi Audi și Porsche, au contribuit semnificativ la profitul grupului, acestea resimt și ele provocări. Porsche AG, de exemplu, a anunțat vineri că analizează reducerea costurilor și revizuirea gamei de modele, în contextul unei cereri în scădere pe piața din China, care a afectat profiturile.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Delegația FMI revine în România la început de noiembrie pentru discuții economice și evaluări financiare

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, va vizita România între 5 și 8 noiembrie, în...

Viktor Orban lansează o consultare națională privind orientarea Ungariei spre Rusia și China, în detrimentul UE

Premierul Viktor Orban a lansat o consultare națională pentru a evalua sprijinul public pentru o eventuală reorientare a Ungariei spre Rusia și China, în...

Studiu GFK: puterea de cumpărare din București a ajuns pentru prima dată la nivelul mediu european, în guvernarea Ciolacu

Pentru prima dată, locuitorii Capitalei au ajuns la o putere medie de cumpărare de 18.580 de euro pe cap de locuitor, pe an. Nivelul este similar cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă