21.1 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiGoogle dezvoltă un agent AI capabil să lucreze pe un computer la...

Google dezvoltă un agent AI capabil să lucreze pe un computer la fel ca oamenii

Google lucrează la un agent de inteligență artificială, denumit intern „Jarvis”, care va putea utiliza computerele în mod similar cu oamenii, având ca scop automatizarea unor sarcini online.

Conform unor surse citate de The Information, prima versiune a acestui AI ar putea fi disponibilă începând cu luna decembrie.

Jarvis va fi capabil să execute diverse activități, precum colectarea de informații pentru cercetări, achiziționarea de produse online sau rezervarea zborurilor.

O nouă etapă în era inteligenței artificiale.

În etapa inițială, funcționalitatea sa se va concentra pe activități realizate în browser-ul web, cel mai probabil Google Chrome.

Agentul AI va interpreta capturi de ecran pentru a determina ce butoane să apese și ce informații să completeze pentru a îndeplini sarcinile solicitate.

Această inovație a lui Google vine pe fondul competitivității crescute în domeniul inteligenței artificiale, în special din partea unor startup-uri mai mici care dezvoltă tehnologii similare.

În ciuda faptului că Google a fost considerat lider în acest sector acum doi ani, compania pare să fi rămas în urmă față de progresele recente ale concurenței.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Datoria guvernamentală a crescut la 52% din PIB

Cea mai mare parte din această datorie este reprezentată de titlurile de stat Potrivit Ministerului de Finanțe, în primele 7 luni ale anului, datoria pe...

Hezbollah vede în atacurile israeliene asupra Iranului o „escaladare periculoasă” în regiune

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a calificat sâmbătă atacurile israeliene asupra Iranului drept o 'escaladare periculoasă' în regiune, afirmând că Washingtonul poartă 'întreaga responsabilitate' pentru...

Israelul a lovit fosta clădire de testare a armelor nucleare din Iran și instalații de rachete

Evaluările, bazate pe imagini din satelit, au fost realizate de un fost inspector de arme al ONU și un analist de cercetare de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă