19.2 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump și J.D. Vance, vizați de un atac cibernetic atribuit Chinei

Donald Trump și J.D. Vance, vizați de un atac cibernetic atribuit Chinei

Autoritățile americane investighează un atac cibernetic suspectat a fi orchestrat de actori legați de China, care a vizat telefoanele fostului președinte Donald Trump și ale partenerului său de campanie, J.D. Vance.

Conform unor surse citate de presa americană, au fost vizate și persoane asociate cu echipa de campanie a vicepreședintelui Kamala Harris, informează AFP.

Într-un comunicat comun emis vineri, poliția federală (FBI) și Agenția americană de Securitate Cibernetică și Securitatea Infrastructurilor (CISA) au declarat:

Guvernul american anchetează cu privire la accesarea, fără autorizație, a unor infrastructuri comerciale de telecomunicații de către actori cu legături cu Republica Populară Chineză.

Trump și Vance ar fi fost avertizați de o încercare de accesare a comunicațiilor.

Informațiile recente, publicate de The New York Times, sugerează că Trump și Vance au fost avertizați despre această încercare de accesare a comunicațiilor lor. Anchetatorii sunt în continuare în căutarea răspunsurilor legate de posibilitatea ca hackerii să fi obținut acces la datele și comunicațiile celor doi republicani, conform NYT și The Washington Post.

FBI a refuzat să comenteze asupra țintelor specifice ale atacului, care survine cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale, care se anunță a fi extrem de competitive. Donald Trump și J.D. Vance au adoptat un discurs vehement împotriva Chinei.

Potrivit informațiilor, atacul informatic a fost efectuat prin intermediul operatorului de telefonie Verizon. Compania a emis un comunicat în care afirmă:

„Suntem la curent cu informații potrivit cărora un actor statal foarte competent a vizat mai mulți operatori americani de telecomunicații cu scopul de a colecta informații clasificate.” Verizon adaugă că „lucrează la confirmarea, evaluarea și remedierea oricărui posibil impact.”

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Declin în sectorul IT din România: Juniorii se confruntă cu dificultăți în găsirea locurilor de muncă

Piața de IT din România, cunoscută anterior pentru dinamismul și angajările frecvente, își pierde treptat din ritmul rapid de creștere. Cei mai mari zece...

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...

Primăria Sectorului 6 deschide un nou bulevard care va decongestiona traficul în Drumul Taberei și Valea Oltului

Primăria Sectorului 6 inaugurează sâmbătă Drumul Valea Largă, un nou bulevard care promite să fluidizeze semnificativ traficul în cartierele Drumul Taberei și Valea Oltului. Proiectul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă