15.1 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăInternaționalSUA sunt îngrijorate de utilizarea inteligenței artificiale de către China

SUA sunt îngrijorate de utilizarea inteligenței artificiale de către China

Guvernul Statelor Unite este îngrijorat de utilizarea inteligenței artificiale de către China pentru a reprima populația, a răspândi dezinformarea și a submina securitatea Statelor Unite și a aliaților săi, a declarat joi consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, potrivit Reuters.

Sullivan a spus la un eveniment de la Universitatea Națională de Apărare că o nouă directivă a SUA privind inteligența artificială are ca scop, în mare parte, abordarea acestor preocupări și oferirea de alternative economiilor în dezvoltare și altor parteneri din întreaga lume.

Știm că China își construiește propriul ecosistem tehnologic cu o infrastructură digitală care nu protejează datele sensibile, care poate permite supravegherea în masă și cenzura, care poate răspândi dezinformarea și care poate face țările vulnerabile la coerciție, a spus Sullivan.

Inteligenta artificială (IA) a devenit un domeniu de interes strategic în China, influențând nu doar economia, ci și societatea și politica țării. China și-a propus să devină un lider mondial în tehnologia IA, ceea ce se reflectă în politicile guvernamentale, investițiile masive și programele de cercetare.

În 2017, China a lansat strategia sa națională pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, intitulată „Next Generation Artificial Intelligence Development Plan”.

Scopul acestei strategii este de a transforma China într-un lider global în IA până în 2030. Guvernul chinez a identificat IA ca o prioritate națională, încurajând investițiile în cercetare și dezvoltare, educație și infrastructură.

China investește masiv în sectorul tehnologic, cu o atenție deosebită asupra IA. Companii precum Alibaba, Tencent, Baidu și Huawei sunt în fruntea dezvoltării soluțiilor bazate pe inteligența artificială.

Aceste companii dezvoltă aplicații de IA pentru diverse domenii, inclusiv comerțul electronic, finanțele, sănătatea și transportul.

De exemplu, Baidu este un jucător important în domeniul vehiculelor autonome, în timp ce Alibaba utilizează IA pentru a îmbunătăți experiența clienților în comerțul online.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

OFICIAL. Karmen Minune și Bogdan Căplescu au pus punct mariajului

Este oficial. Karmen Minune, fiica lui Adrian Minune, și Bogdan Căplescu au pus punct mariajului. Aceștia au anunțat la începutul lunii septembrie că urmează...

Doi morți în urma unei lovituri cu dronă israeliană pe o autostradă de lângă Beirut

Agenţia naţională de presă libaneză ANI a anunţat joi moartea a două persoane într-o lovitură cu dronă israeliană care a vizat un autovehicul pe...

Basarabeni în România, „fantome” pe hârtie

În județul Iași, aproximativ 70.000 de persoane din Republica Moldova au obținut pașapoarte românești, cu domicilii fictive Republica Moldova se confruntă cu dezbateri intense cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă