17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRăzvan Lucescu suspendat aproape o lună după incidentele din derby-ul cu AEK!

Răzvan Lucescu suspendat aproape o lună după incidentele din derby-ul cu AEK!

Antrenorul echipei PAOK, Răzvan Lucescu, a fost suspendat pentru 23 de zile și amendat cu 7.500 de euro, în urma incidentelor din derby-ul împotriva lui AEK Atena.

Suspendarea îl va ține departe de echipă timp de aproape o lună, lipsind astfel de pe banca tehnică la patru meciuri importante, inclusiv derby-ul cu Olympiacos.

Răzvan Lucescu, pedeapsă aspră după reacțiile din derby

După remiza tensionată de 1-1 dintre PAOK și AEK Atena, desfășurată în urmă cu 5 zile, Răzvan Lucescu a primit o pedeapsă severă din partea Comisiei de Disciplină a Federației Elene de Fotbal. În timpul meciului, antrenorul român și-a pierdut cumpătul, acuzând vehement arbitrajul, considerând că echipa sa a fost dezavantajată de deciziile oficialilor. Totul a culminat cu o scenă controversată în care Lucescu s-a îndreptat spre o cameră TV aflată pe marginea terenului, strigând despre injustiția făcută de arbitru.

Comisia de Disciplină a analizat comportamentul lui Răzvan Lucescu și a decis să-l suspende pentru 23 de zile, timp în care acesta va fi nevoit să urmărească de pe margine patru meciuri cruciale pentru PAOK. De asemenea, antrenorul a primit o amendă cumulată de 7.500 de euro, în urma încălcării a două articole din regulamentul fotbalistic grec.

Cel mai important meci pe care Răzvan Lucescu îl va rata este derby-ul împotriva lui Olympiacos, programat pe 10 noiembrie, dar el nu va fi prezent pe bancă nici la partidele cu OFI, Aegaleo (în Cupa Greciei) și Lamia.

Incidentele din meciul cu AEK și reacția lui Lucescu

Partida dintre AEK și PAOK a fost una încărcată de tensiuni, o constantă în duelurile dintre aceste două echipe rivale din Grecia. În 2018, relația tensionată dintre cluburi a atins un punct maxim când patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, a intrat înarmat pe teren, într-un episod care a marcat pentru mult timp rivalitatea dintre echipe.

Deși meciul de acum 5 zile părea să înceapă sub semne normale, lucrurile au degenerat rapid. PAOK a deschis scorul prin Baba, însă AEK a reușit să restabilească egalitatea prin Pierrot, în minutul 25. Totul s-a intensificat când arbitrul sloven Rade Obrenovic a acordat o lovitură liberă controversată pentru AEK, în urma unei intervenții aparent banale. Reacția de frustrare a lui Răzvan Lucescu a fost imediată, acesta ieșind din zona tehnică și strigând către camerele de filmat că arbitrul îi dezavantajează echipa.

Slovenul Obrenovic a încercat să îl calmeze pe Lucescu, însă după mai multe schimburi de replici, antrenorul a fost avertizat cu un cartonaș galben, reușind totuși să se tempereze ulterior. Cu toate acestea, ieșirea sa necontrolată și comentariile dure la adresa arbitrajului au atras sancțiuni severe din partea autorităților fotbalistice elene.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

VIDEO Peste 230 de percheziții în cadrul operațiunii „Jupiter“

Poliţiştii efectuează, joi, peste 200 de percheziţii în cadrul Operaţiunii „Jupiter'', sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a...

Romsilva va dispune pentru populație de circa două milioane metri cubi de lemn pentru foc

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va pune, în total, la dispoziţia populaţiei, până la finalul acestui an, un volum de circa două milioane...

Evoluția creditelor în România: De ce plătesc clujenii mai mult și constănțenii mai puțin

În primele opt luni ale anului 2024, băncile din România au acordat credite populației și companiilor în valoare totală de 114 miliarde de lei Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă