17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăInternaționalDoi morți în urma unei lovituri cu dronă israeliană pe o autostradă...

Doi morți în urma unei lovituri cu dronă israeliană pe o autostradă de lângă Beirut

Agenţia naţională de presă libaneză ANI a anunţat joi moartea a două persoane într-o lovitură cu dronă israeliană care a vizat un autovehicul pe o autostradă la est de capitala Beirut, în condiţiile în care mişcarea islamistă libaneză Hezbollah şi Israelul se află în război deschis de o lună, potrivit today.lorientlejour.com.

„O dronă inamică a vizat o maşină pe drumul Kahalé”, a relatat ANI, referindu-se la autostrada internaţională Beirut-Damasc, la est de capitala libaneză, adăugând că lovitura a provocat moartea a două persoane.

Acest atac produs pe o autostradă a unui oraş creştin, în afara bastioanelor grupării şiite Hezbollah, survine la o zi după o serie de raiduri violente israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, unde şase clădiri au fost distruse, potrivit presei oficiale.

Atacul a vizat depozite de muniții ale Hezbollah

Israelul a anunţat anterior că a vizat depozite de arme ale Hezbollah aflate la sud de capitala libaneză, într-un bastion al mişcării susţinute de Iran.

Forţele aeriene israeliene au efectuat în total 17 lovituri, potrivit agenţiei libaneze ANI, în suburbiile de sud ale capitalei, în mare parte părăsite de locuitorii săi, în timpul celor mai intense bombardamente din acest sector de la începutul războiului dintre Israel şi Hezbollah.

Cel puţin 1.552 de persoane au fost ucise în Liban după 23 septembrie, data la care Israelul a început campania de lovituri aeriene împotriva bastioanelor Hezbollah în sudul şi în estul ţării, potrivit unui bilanţ AFP, stabilit pe baza datelor oficiale. ONU a anunţat că aproximativ 800.000 de persoane sunt strămutate.

Israelul afirmă că vrea să neutralizeze mişcarea şiită din regiunile de graniţă pentru a permite întoarcerea în nordul Israelului a celor 60.000 de locuitori strămutaţi în urma tirurilor cu rachete ale Hezbollah lansate timp de un an.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Basarabeni în România, „fantome” pe hârtie

În județul Iași, aproximativ 70.000 de persoane din Republica Moldova au obținut pașapoarte românești, cu domicilii fictive Republica Moldova se confruntă cu dezbateri intense cu...

Bursele europene au închis din nou în scădere, influențate de rapoartele financiare și obligațiunile americane

Miercuri, bursele europene au înregistrat noi scăderi, pe fondul atenției investitorilor asupra rapoartelor financiare ale companiilor și evoluției randamentelor titlurilor de stat americane, potrivit...

Rapid umple peluza la derby-ul cu FCSB! Mii de bilete vândute în timp record

Peluza destinată suporterilor Rapidului este aproape sold-out pentru derby-ul cu FCSB, după ce peste 7.000 de bilete au fost cumpărate în primele 20 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă