18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSocialAdministratiePercheziții la DGASPC Vaslui și o clinică medicală: Suspiciuni de fraude la...

Percheziții la DGASPC Vaslui și o clinică medicală: Suspiciuni de fraude la emiterea certificatelor de handicap

DGASPC Vaslui este cel mai mare angajator din județ, cu aproximativ 3.000 de angajați

Polițiștii din Vaslui au efectuat percheziții la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și la o clinică medicală din oraș. Acțiunea a vizat verificarea modului în care au fost emise zeci de certificate de încadrare în grad de handicap. Anchetatorii au ridicat mai multe documente în cadrul unei investigații privind posibile fraude, legate de eliberarea acestor certificate, scrie Hotnews.

Acțiunea vine după ce, cu mai bine de un an în urmă, presa locală, prin intermediul publicației Vremea Nouă, a semnalat nereguli. Un caz notabil este cel al unui bărbat care figura în acte ca nevăzător, dar care era surprins conducând un autoturism. Acesta este tatăl șefei Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Dizabilități din cadrul DGASPC, responsabilă cu recomandarea încadrării în grad de handicap.

În martie anul trecut, Poliția a deschis un dosar penal privind suspiciuni de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, însă perchezițiile efective au avut loc abia acum. Investigația este supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui, a fost menționat într-un raport al presei locale, ca fiind unul dintre cei 52 de angajați ai instituției care dețin certificate de handicap. El a afirmat că și-a obținut certificatul conform legii, după numirea sa în funcție, având la bază diagnostice emise de medici.

DGASPC Vaslui este cel mai mare angajator din județ, cu aproximativ 3.000 de angajați, iar Dragoș Cazacu este considerat un apropiat al fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Ancheta este în plină desfășurare.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, și-a dat demisia. Scandal de proporții privind recrutările

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, şi-a dat demisia după un scandal de proporţii ce vizează modul în care s-au făcut recrutările în armata...

Firmă de catering care furnizează mâncarea pentru pacienții unui spital, închisă de comisarii de la Protecția Consumatorului

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit condiții igienice dezastruoase la o firmă de catering din Drobeta-Turnu Severin, responsabilă cu asigurarea meselor pentru peste...

Revenire spectaculoasă a lui Real Madrid pe teren propriu cu Borussia Dortmund: 5-2(0-2)

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0, marţi seara, pe Stadionul...
Ultima oră
Pe aceeași temă