18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriAjutor de stat nerambursabil pentru un producător de anvelope

Ajutor de stat nerambursabil pentru un producător de anvelope

Investiția Nokian Tyres în România va crea peste 500 de locuri de muncă, 15% pentru cei cu studii superioare

Nokian Tyres va beneficia de un ajutor de stat de 495,2 milioane de lei pentru investiția sa în construcția unei fabrici de anvelope la Oradea. Potrivit Ministerului Finanțelor, acest sprijin va fi acordat sub forma unui grant și se va plăti până la 31 decembrie 2027, după ce compania va efectua parțial sau total cheltuielile eligibile. Ultima cerere de plată poate fi depusă până la 1 septembrie 2027.

“Valoarea cheltuielilor eligibile este estimată la 3.041.692.216 lei. Cheltuielile eligibile sunt reprezentate de cheltuielile aferente realizării de construcții, respectiv achiziţionării, după caz, de instalații, utilaje și echipamente”, anunță Ministerul Finanțelor, citat de Hotnews.

Investiția totală a Nokian Tyres în România este estimată la 3,116 miliarde de lei și presupune construirea unei noi unități de producție în județul Bihor, dotată cu echipamente pentru fabricarea de anvelope. Proiectul include crearea a 553 de locuri de muncă, dintre care aproximativ 15% vor necesita studii superioare sau nivel înalt de calificare pentru posturi precum manageri, ingineri și inspectori de calitate.

„Ajutorul de stat regional ad-hoc a fost notificat Comisiei Europene în data de 21 Februarie 2024. În baza notificării transmise de Ministerul Finanțelor, Comisia Europeană a emis decizia de autorizare a ajutorului de stat regional ad-hoc C (2024) 5876 final din 13.08.2024”, spune compania.

Ajutorul de stat a fost aprobat în cadrul schemei de ajutoare regionale, ca parte a „Hărții regionale” pentru perioada 2022-2027, aprobată de Comisia Europeană. Județul Bihor, parte din regiunea Nord-Vest a României, este clasificat ca o zonă cu un PIB pe cap de locuitor de 58,33% din media UE-27. Această clasificare permite regiunii să beneficieze de astfel de ajutoare, din cauza nivelului scăzut de dezvoltare economică și de ocupare a forței de muncă.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Viktor Orban acuză UE că încearcă să-i răstoarne guvernul

Orban susține că UE vrea să impună Budapestei o administrație „marionetă” și aseamănă protestul său, cu revolta antisovietică din 1956 Premierul ungar, care s-a contrat...

Zbor amânat! FCSB, probleme neașteptate înaintea meciului cu Rangers

Plecarea echipei FCSB către Glasgow a fost amânată din cauza unei defecțiuni la aeronava programată să-i transporte, cu doar o zi înainte de meciul...

Planuri mari pentru Dinamo! Acționarii vor să cumpere integral baza de la Săftica pentru modernizare

Acționarii clubului Dinamo București intenționează să achiziționeze integral baza de antrenament de la Săftica, cu scopul de a o moderniza și a o transforma...
Ultima oră
Pe aceeași temă