18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentZece persoane din Gorj și Hunedoara au fost trimise în judecată pentru...

Zece persoane din Gorj și Hunedoara au fost trimise în judecată pentru braconaj. Au ucis patru cerbi

Zece inculpați cu vârste între 23 și 51 de ani au fost trimiși în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci pentru infracțiuni legate de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Aceștia provin din localitățile Novaci și Baia de Fier (județul Gorj), precum și din Deva și Simeria (județul Hunedoara).

Acuzațiile aduse includ:

  • Nerespectarea regimului armelor și munițiilor;
  • Complicitate la infracțiuni legate de regimul armelor;
  • Braconaj;
  • Transportul și comercializarea vânatului obținut ilegal.

Într-o perioadă de o săptămână, între 25 septembrie și 1 octombrie 2022, pe fondurile de vânătoare Obârșia Lotrului și Gilort au avut loc trei acțiuni de vânătoare ilegală. Printre cei implicați s-au numărat atât persoane autorizate să dețină și să folosească arme de vânătoare, cât și persoane fără astfel de permise.

Prejudiciul de 24.000 de euro a fost achitat

Procurorii au stabilit că au fost braconate prin împușcare două exemplare din specia cerb comun în noaptea de 25 spre 26 septembrie 2022, un exemplar din specia cerb comun (trofeu) în noaptea de 28 spre 29 septembrie 2022 și un exemplar din specia cerb comun (sulițar) în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2022. Toate acțiunile de vânătoare ilegală fiind consumate pe raza fondului cinegetic nr. I Obârșia Lotrului.
Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj a comunicat că inculpații au achitat integral prejudiciul, în sumă totală de 24.000 de euro.

„În fapt, s-a reținut că în nopțile de 25/26.09.2022, de 28/29.09.2022, respectiv de 30.09/01.10.09.2022, au existat deplasări ale inculpaților în fondurile cinegetice nr. 12 Gilort si nr. I Obârșia Lotrului, situate pe teritoriul administrativ al comunei Voineasa, județul Vâlcea, care au participat la partide de vânătoare planificate în prealabil și pentru care nu au existat autorizații eliberate de administratorul fondului de vânătoare, împrejurări în care au fost ucise prin împușcare 4 exemplare din specia cerb.
Ulterior, vânatul împușcat a fost transportat la stâna deținută de unul dintre inculpați din golul alpin Larga, unde s-a procedat la jupuirea, eviscerarea si tranșarea acestora.
Carnea rezultată din vânatul ucis în 25/26.09.2022 a fost transportată în dimineața zilei de 26.09.2022, de către unul dintre inculpați, de la stâna din golul alpin Larga, cu autoturismul marca SUZUKI, înmatriculat în Marea Britanie, având ca antemergător pe un alt inculpat, deținătorul stânei, cu autoturismul marca VW Caddy, cu domiciliul în orașul Novaci, la locuința acestuia din urmă.
Carnea rezultata din vânatul ucis in 28/29.09.2022 a fost transportată în dimineața zilei de 29.09.2022, cu autoturismul marca NISSAN NAVARA de la stâna din zona Larga, până în zona Obârșia Lotrului, aceasta fiind ulterior transferată in interiorul autoturismului marca MERCEDES, proprietatea inculpatului cu domiciliul în mun. Deva, jud. Hunedoara și transportata la locuința acestuia.
Vânatul ucis în 30.09/01.10.09.2022 a fost transportat până în interiorul stânei din golul Alpin Larga, cu autoturismul marca MITSUBISHI L200. După jupuirea, eviscerarea și transferarea vânatului, care a rezultat a fost transportată cu un alt autoturism, trofeul vânatului fiind identificat de către organele de cercetare penală, ascuns la motorul autoutilitarei marca MITSUBISHI L.200, conduse de către un alt inculpat“, se arată în într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

Procurorii au luat măsura confiscării mai multor mașini de teren folosite la săvârșirea presupuselor fapte ilegale, a trei arme de vânătoare.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Sondaj Insomar-Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj...

Levent Sali reacționează după ce soția sa l-a acuzat că a bătut-o

Levent Sali, actorul cunoscut din serialul „Pariu cu viața”, a reacționat pentru prima dată după ce soția sa, Dalia, l-a acuzat de violență domestică...

Majorarea salariului minim la 4.050 lei stârnește tensiuni între sindicate și patronate

Propunerea de majorare a salariului minim brut la 4.050 de lei, programată pentru 1 ianuarie 2025, a generat dezbateri aprinse între sindicate și patronate....
Ultima oră
Pe aceeași temă