19.6 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportFotbalGareth Southgate, fostul selecționer al Angliei e favorit să o preia Crystal...

Gareth Southgate, fostul selecționer al Angliei e favorit să o preia Crystal Palace!

Tehnicianul este în discuții avansate cu clubul londonez, care își dorește un antrenor cu experiență în Premier League pentru a redresa echipa.

Gareth Southgate, fostul selecționer al Angliei, este în discuții cu Crystal Palace, echipă care se confruntă cu o criză majoră în Premier League. Potrivit The Guardian, oficialii echipei londoneze sunt pe punctul de a renunța la actualul antrenor, Oliver Glasner, și își îndreaptă atenția către Southgate pentru a evita retrogradarea. Cu o experiență îndelungată la echipa națională a Angliei și o carieră în Premier League la Middlesbrough, Southgate este văzut ca un candidat ideal pentru a prelua echipa de pe Selhurst Park.

Crystal Palace caută salvarea cu Gareth Southgate

După 8 ani la conducerea naționalei Angliei, Southgate a părăsit postul în vara acestui an, refuzând să continue până la Mondialul din 2026, după ce a pierdut a doua finală de Campionat European. În această perioadă, Southgate a fost considerat favoritul pentru a-l înlocui pe Erik ten Hag la Manchester United, însă această opțiune nu mai este de actualitate. Totuși, Crystal Palace îi oferă fostului mijlocaș defensiv un proiect ambițios, cu scopul de a salva echipa de la retrogradare și de a construi o echipă competitivă pe termen lung.

Palace, într-o criză fără precedent

Pentru prima dată în istoria Premier League, patru echipe nu au reușit să obțină nicio victorie în primele opt etape ale sezonului. Printre ele se numără și Crystal Palace, care resimte acut pierderile unor jucători importanți, precum Michael Olise (transferat la Bayern) și Joachim Andersen (plecat la Fulham). În acest context, echipa din Londra a intrat într-o spirală descendentă, iar actualul antrenor, Oliver Glasner, nu a reușit să găsească soluții pentru a redresa situația.

Deși Southgate a refuzat recent banca tehnică a lui Everton, echipă de o valoare comparabilă cu Palace, proiectul de la echipa londoneză pare să fie mai tentant pentru tehnicianul de 53 de ani. Oficialii lui Crystal Palace sunt încrezători că Southgate va accepta această provocare, mai ales că i-au promis un plan bine structurat și pe termen lung. În cazul în care negocierile nu vor avea succes, alte opțiuni luate în calcul de club sunt David Moyes, liber de contract după despărțirea de West Ham, și Graham Potter, fost antrenor al lui Brighton și Chelsea.

Revenirea lui Southgate în Premier League, după 15 ani

Dacă va accepta oferta celor de la Crystal Palace, Gareth Southgate va reveni în Premier League după o absență de 15 ani. Ultima sa experiență la nivel de club a fost pe banca lui Middlesbrough, echipă pe care a antrenat-o între 2006 și 2009.

În ciuda unor rezultate modeste în Premier League, Southgate a acumulat o vastă experiență în fotbalul internațional, conducând Anglia în peste 100 de meciuri și atingând două finale de Euro.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Majorarea salariului minim la 4.050 lei stârnește tensiuni între sindicate și patronate

Propunerea de majorare a salariului minim brut la 4.050 de lei, programată pentru 1 ianuarie 2025, a generat dezbateri aprinse între sindicate și patronate....

Retailerul de lux Harrolds intră în faliment cu datorii de milioane de dolari, inclusiv către Victoria Beckham și Tom Ford

Retailerul australian de modă de lux Harrolds a intrat în faliment după 39 de ani de activitate, având datorii de peste 16 milioane de...

„Izolatul Putin” în noua ordine mondială

Summitul BRICS din Kazan, un oraș rusesc străvechi de la răscrucea Europei și Asiei, este, în aceste zile, ca un spectacol de jonglerie geopolitică....
Ultima oră
Pe aceeași temă