9.9 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSocialEveniment350 de persoane au participat la căutarea unui băiat de 13 ani...

350 de persoane au participat la căutarea unui băiat de 13 ani care s-a rătăcit în pădure. A fost găsit la o distanță de 10 km.

O mobilizare impresionantă a avut loc în județul Mureș, la Sovata, pentru salvarea unui băiat de 13 ani, care s-a rătăcit în pădure în timpul unei excursii alături de colegii săi de clasă. Aproximativ 350 de persoane, inclusiv polițiști, jandarmi, salvamontiști, pompieri, vânători și pădurari, s-au alăturat căutărilor. Pentru a asigura succesul operațiunii, s-a emis un mesaj RO-Alert, au fost folosiți câini de urmă și drone.

După șase ore de căutări intense, băiatul a fost găsit teafăr de doi motocicliști, membri ai echipelor de căutare, la aproximativ zece kilometri distanță de locul în care era cazat. Descoperirea sa a avut loc chiar înainte ca întunericul să se instaleze.

Băiatul ar fi abandonat jocul cu ceilalți copii ca să se întoarcă la pensiune, dar a luat-o în sens opus. Dispariția sa a fost observată de un cadru didactic.

Minorul a avut mare noroc, spun salvatorii săi. Pădurea este plină de animale sălbatice, iar peste noapte, temperaturile scad până la -2 grade.
„S-a adunat tot mai multă lume, am făcut căutare în grup, au apărut și motocicliștii, cel mai mult au umblat motociliștii cu motocrosurile pe toate coclaurile”, a spus Ioan Călușer, șef intervenție Salvamont Mureș.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Italia, locul unde magnatii discreți mor în condiții suspecte: ancheta finalizată în cazul milionarului Petrescu și moartea misterioasă a lui Michael Lynch ridică mai...

Italia a devenit, în mod surprinzător, scena unor tragedii misterioase în care magnații lumii de afaceri dispar în circumstanțe dubioase. Două cazuri recente, ale...

Maria Zaharova critică alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova

Într-o declarație transmisă de Ambasada Rusiei la București, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a comentat rezultatele primului...

Fete de 14 și 15 ani, agresate sexual de un bărbat de 68 de ani

Două minore de 14 și 15 ani au fost agresate sexual de către un bărbat de 68 de ani. Incidentul a avut loc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă