16.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSportAlte sporturiTragedie în Brazilia! Nouă membri ai unei echipe de canotaj au murit...

Tragedie în Brazilia! Nouă membri ai unei echipe de canotaj au murit într-un accident rutier

Nouă membri din cadrul unei echipe de canotaj din Brazilia și-au pierdut viața într-un accident tragic pe autostrada BR-376, în apropiere de Guaratuba.

Echipa de canotaj, victima unui accident fatal

Un accident rutier devastator a avut loc în Brazilia, în care au fost implicați sportivi ai unei echipe de canotaj care se întorcea de la Campionatele Naționale Unificate de Canotaj din Sao Paulo. Tragedia s-a produs la kilometrul 665 al autostrăzii BR-376, lângă Guaratuba, în sudul Braziliei, și a dus la moartea a nouă membri ai echipei.

Echipa de canotaj, formată din opt sportivi cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, un coordonator și un șofer, se afla într-o dubă care a fost lovită din spate de o remorcă ce transporta un container. În urma coliziunii, duba s-a izbit de o altă mașină, s-a rostogolit și a fost proiectată în afara carosabilului. Potrivit rapoartelor Poliției, camionul care transporta containerul s-a prăbușit peste dubă, cauzând decesul celor aflați în interior.

Din nefericire, toate cele nouă victime, inclusiv șoferul dubei, coordonatorul echipei și șapte sportivi, au murit în urma impactului. Autoritățile au transportat trupurile victimelor la sediul Poliției din Curitiba pentru identificare și autopsie.

Un singur supraviețuitor

Din fericire, un tânăr de 17 ani, unul dintre sportivi, a supraviețuit tragediei. El a fost scos din epava dubei cu răni ușoare și a fost transportat la Spitalul Sao Jose din Joinville pentru îngrijiri medicale. Șoferul camionului care a provocat accidentul a fost, de asemenea, transportat la același spital.

Echipa de canotaj participase cu succes la competiția din Sao Paulo, reușind să cucerească șapte medalii, și se întorcea acasă cu speranța de a sărbători performanțele obținute. Cu toate acestea, bucuria sportivă s-a transformat într-o tragedie națională.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Ce sunt pariurile virtuale și la ce agenții le poți găsi?

La multe case de pariuri online întâlnim o secțiune în care pariurile plasate sunt stabilite după maxim 4 minute. Este vorba despre pariurile virtuale.  Spre...

Agent de poliție plasat sub control judiciar. A efectuat operaţiuni financiare cu material lemnos

Un agent de poliție din județul Vâlcea a fost plasat sub control judiciar pentru o serie de infracțiuni grave, printre care operațiuni comerciale ilegale...

Monica Niculescu şi Cristina Bucşa, în sferturile probei de dublu la Tokyo

Perechea româno-spaniolă formată din Monica Niculescu și Cristina Bucșa a reușit să se califice în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul...
Ultima oră
Pe aceeași temă