8.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăInternaționalCasa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens, a reacţionat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit barrons.com.

Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată că democraţia din această ţară rămâne puternică în pofida încercării Rusiei de a o submina, a declarat luni John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Naţională.

Kirby a salutat de asemenea votul pozitiv de la referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, calificându-l drept un pas înainte pe calea integrării europene a ţării, şi a declarat că Rusia nu a reuşit să submineze alegerile prezidenţiale.

„Democraţia este solidă în (Republica) Moldova, la fel ca voinţa poporului moldovean de a progresa spre integrarea europeană”, a comentat John Kirby, după ce tabăra „da” a câştigat la limită referendumul privind aderarea fostei republici sovietice la Uniunea Europeană, în timp ce al doilea tur al alegerilor prezidenţiale urmează să aibă loc la 3 noiembrie.

Casa Albă condamnă declarațiile lui Vladimir Putin privind un posibil conflict între Rusia și NATO

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a criticat vineri afirmațiile „extrem de periculoase” făcute de președintele rus Vladimir Putin referitoare la un potențial război între Rusia și NATO, informează AFP.
Vladimir Putin a avertizat joi că, dacă Occidentul permite Ucrainei să atace teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acțiune, acest lucru ar echivala cu intrarea țărilor NATO în război împotriva Rusiei.

Într-o reacție de vineri, președintele american Joe Biden a declarat că nu are „o părere prea bună” despre liderul rus, comentând astfel amenințările sale.

Kremlinul, tot mai furios pe aliații Ucrainei
Tensiunile dintre Rusia și aliații occidentali ai Ucrainei continuă să crească, în contextul în care liderii american și britanic urmează să discute despre posibila autorizare a Ucrainei de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Băncile pariază pe consumatori: credite duble pentru populație, față de împrumuturi pentru companii

Evoluţia creditului neguvernamental din prima parte a anului, confirmă apetitul în creştere al populaţiei pentru împrumuturi Băncile din România au acordat credite noi populaţiei şi...

Cum să prepari rețete sănătoase cu conopidă? 3 idei de mese rapide și nutritive

Conopida este una dintre cele mai adaptabile legume pe care le poți adăuga în dieta ta zilnică. Bogată în vitamine (în special vitamina...

Cum să alegi echipamentul tunel potrivit pentru spălătoria auto self-service?

Alegerea echipamentului potrivit pentru spălătoria auto self-service reprezintă o succesiune de decizii pe care este important să le iei în cunoștință de cauză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă