5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSportFotbalBarcelona în formă maximă! Victorie categorică împotriva Sevillei, 5-1, înainte de duelurile...

Barcelona în formă maximă! Victorie categorică împotriva Sevillei, 5-1, înainte de duelurile cu Bayern și Real Madrid

Barcelona a obținut o victorie clară împotriva Sevillei, impunându-se cu 5-1.

Barcelona a dominat categoric partida împotriva Sevillei, impunându-se cu scorul de 5-1, într-un meci disputat pe teren propriu. Deși diferența de formă între cele două echipe era evidentă, meciul a confirmat așteptările, Barcelona nefiind învinsă de Sevilla în ultimele 17 confruntări directe din La Liga. De la bun început, echipa lui Hansi Flick a impus un ritm rapid, în special în prima repriză, când a reușit să-și asigure un avantaj confortabil.

Barcelona continuă seria impresionantă de victorii

Robert Lewandowski a deschis scorul în minutul 24 dintr-un penalty, după care a dublat avantajul echipei în minutul 39, cu o pasă decisivă de la Raphinha. Între cele două goluri ale polonezului, Pedri a punctat și el, după o fază construită de tânărul Lamine Yamal, considerat deja unul dintre cei mai promițători jucători din fotbalul internațional. Yamal a fost impresionant, oferind încă un assist, ajungând la 6 pase decisive în primele 10 meciuri din La Liga, o performanță neegalată de la Lionel Messi în 2014-2015.

La pauză, Barcelona conducea cu 3-0, iar în repriza secundă, Flick a decis să menajeze jucătorii-cheie, având în vedere seria dificilă de meciuri care urmează: duelul din Liga Campionilor contra lui Bayern München și El Clasico împotriva Real Madrid. Lewandowski, Raphinha și Yamal au fost schimbați, iar Barcelona a adoptat o abordare mai conservatoare.

Cu toate acestea, finalul partidei a fost animat. Pablo Torre, un tânăr talent venit de la echipa B a Barcelonei, a marcat în minutul 83 al doilea său gol pentru echipa mare. Sevilla a redus din diferență prin Idumbo în minutul 87, dar Torre a înscris din nou două minute mai târziu, stabilind scorul final de 5-1. Performanțele lui Lewandowski și Yamal au fost notabile, Lewandowski ajungând la 12 goluri în acest sezon de La Liga, performanță egalată doar de Messi în sezonul 2019-2020.

Barcelona așteaptă acum meciurile importante cu Bayern și Real Madrid din postura de lider în La Liga, având un avans de 3 puncte în fața marii rivale din Madrid și un golaveraj impresionant de 33-10, după 10 etape.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Băncile pariază pe consumatori: credite duble pentru populație, față de împrumuturi pentru companii

Evoluţia creditului neguvernamental din prima parte a anului, confirmă apetitul în creştere al populaţiei pentru împrumuturi Băncile din România au acordat credite noi populaţiei şi...

AEK Atena și PAOK Salonic au remizat 1-1 în derby-ul din Grecia! Răzvan Lucescu a avut o criză de nervi

AEK Atena și PAOK Salonic au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 8-a din campionatul grec, într-o confruntare marcată de tensiuni pe...

Alexandru Musi, eroul derby-ului! „Cea mai mare bucurie din carieră”

FCSB a câștigat cu 2-0 derby-ul împotriva lui Dinamo, cu goluri marcate de Bîrligea și Alexandru Musi, tânărul care și-a exprimat satisfacția pentru cea...
Ultima oră
Pe aceeași temă