11.6 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSportFotbalBarcelona refuză o ofertă de 250 de milioane de euro pentru Lamine...

Barcelona refuză o ofertă de 250 de milioane de euro pentru Lamine Yamal!

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a confirmat că a respins o ofertă impresionantă de 250 de milioane de euro pentru tânărul jucător Lamine Yamal, considerat una dintre cele mai promițătoare tinere talente din fotbalul mondial.

Joan Laporta a dezvăluit, într-un interviu acordat publicației „Barca One”, că Barcelona a primit o propunere „astronomică” de 250 de milioane de euro pentru Lamine Yamal, în vârstă de doar 17 ani. Deși nu a menționat numele clubului interesat, presa speculează că oferta ar fi venit din partea Paris Saint-Germain (PSG), care l-ar fi dorit pe Yamal ca înlocuitor al starului Kylian Mbappe.

Laporta a fost ferm în decizia de a păstra tânărul jucător, declarând: „Au vrut să mi-l cumpere cu 250 de milioane de euro, dar am spus nu”. În ciuda problemelor financiare majore pe care le întâmpină Barcelona, care are datorii de peste un miliard de euro, conducerea clubului nu dorește să cedeze jucători valoroși doar pentru a-și echilibra balanța financiară.

Oferte astronomice pentru Yamal, dar Barcelona refuză

Președintele a subliniat că deciziile privind transferurile se fac din motive pur sportive, nu financiare. Deși au existat vânzări importante de jucători, cum ar fi Ousmane Dembélé și Guiu, acestea au fost realizate în baza dorinței jucătorilor de a pleca, nu pentru a acoperi datoriile clubului. În ultimele două sezoane, Barcelona a obținut aproximativ 150 de milioane de euro din vânzarea de jucători, dar refuză să cedeze talente precum Yamal, care sunt văzute ca esențiale pentru viitorul echipei.

Presiunea asupra tânărului Yamal, un motiv de îngrijorare

Laporta a exprimat îngrijorări cu privire la presiunea enormă la care este supus Lamine Yamal, care la doar 17 ani joacă deja la cel mai înalt nivel. Președintele se teme de efectele pe termen lung pe care această expunere ar putea să le aibă asupra tânărului jucător, atât fizic, cât și mental. El a făcut o comparație cu situația lui Pedri, un alt tânăr talent al Barcelonei, care a bifat 73 de meciuri în sezonul 2020/2021 și a avut ulterior nevoie de o perioadă de recuperare.

„Trebuie să fim foarte atenți la Lamine Yamal. Presiunea și numărul de meciuri pe care le joacă la această vârstă fragedă pot avea consecințe pe termen lung. Am văzut ce s-a întâmplat cu Pedri și nu vrem să repetăm aceleași greșeli,” a explicat Laporta.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Consilier județean din Gorj, săltat de mascați și dus la audieri

În cartierul Obreja din Târgu Jiu, joi dimineața, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și jandarmi din Brigada Specială de Intervenție...

Cazinoul din Constanța întredeschide ușa, după 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arăta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru că sunt refăcute după modelul original. Deși la începutul anului,...

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 3,1% în primele opt luni din 2024, cu accent pe clădirile rezidențiale

Volumul total al lucrărilor de construcții a înregistrat o scădere de 3,1% în primele opt luni ale anului 2024, conform datelor publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă