12.6 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSănătateMounjaro și Ozempic, medicamente pentru diabet cu beneficii și în dependență

Mounjaro și Ozempic, medicamente pentru diabet cu beneficii și în dependență

Medicamentele pentru diabet și pierderea în greutate, cum ar fi Mounjaro și Ozempic, pot ajuta pacienții care suferă de dependență, potrivit unui nou studiu, scrie CBSnews.

Ce au constatat cercetătorii

Cercetătorii au publicat un studiu joi în revista Addiction, în care afirmă că persoanele cu dependență de opioide sau alcool care iau Ozempic sau medicamente asemănătoare au o probabilitate cu 40% mai mică de a suferi o supradoză de opioide și cu 50% mai mică de a se intoxica cu alcool, comparativ cu cei care nu folosesc aceste medicamente.

Dr. Céline Gounder, colaborator CBS News, a declarat că acestea sunt „efecte clinice semnificative pentru pacienți”.

Studiul a utilizat un set mare de date, analizând aproape timp de 10 ani de date de la pacienții din peste 100 de sisteme de sănătate din întreaga țară.

Cercetările anterioare au analizat, de asemenea, dacă aceste medicamente pot ajuta oamenii să renunțe la fumat.

Gounder spune că este posibil să vedem în viitor aceste medicamente prescrise pentru tratamentul dependenței, dar este nevoie de mai multe studii.

Ar trebui să vedem câteva studii clinice de-a lungul timpului pentru a dovedi că este vorba cu adevărat de cauză și efect, a spus ea.

Asta nu înseamnă că aceste medicamente nu au riscuri, a avertizat Gounder.

Ozempic, cunoscut și sub denumirea generică semaglutidă, este un medicament recent aprobat pentru tratarea diabetului de tip 2. De la lansarea sa, Ozempic a captat atenția atât a pacienților, cât și a specialiștilor din domeniul sănătății datorită eficienței sale remarcabile în controlul nivelului de zahăr din sânge și a efectului său pozitiv asupra pierderii în greutate.

Ozempic face parte dintr-o clasă de medicamente numită agonisti ai receptorului GLP-1 (glucagon-like peptide-1).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Jaqueline Cristian, eliminată în optimile turneului WTA 500 de la Ningbo de Karolina Muchova!

Jaqueline Cristian nu a reușit să treacă de optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Ningbo, fiind învinsă de jucătoarea cehă Karolina...

Barcelona colaborează cu Coldplay pentru El Clasico! Cum arată echipamentul special al catalanilor

FC Barcelona și trupa britanică de rock Coldplay și-au unit forțele într-o colaborare surprinzătoare, grație parteneriatului clubului catalan cu platforma Spotify. Numele trupei va...

Meta concediază zeci de angajați pentru utilizarea necorespunzătoare a tichetelor de masă

Meta a concediat recent peste 20 de angajați din biroul său din Los Angeles, după ce aceștia au folosit tichetele de masă în valoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă