11.6 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaRusia a rฤƒspuns la โ€žplanul de victorieโ€ al lui Volodimir Zelenski

Rusia a rฤƒspuns la โ€žplanul de victorieโ€ al lui Volodimir Zelenski

Preศ™edintele ucrainean Volodimir Zelenski ศ™i-a prezentat, miercuri, โ€žplanul de victorieโ€, รฎntr-un discurs rostit รฎn Parlamentul de la Kiev. Reacศ›ia Moscovei nu a รฎntรขrziat sฤƒ aparฤƒ, potrivit Pro Tv.

Volodimir Zelenski ลŸi-a prezentat miercuri „planul de victorie” รฎntr-un discurs rostit รฎn Parlamentul de la Kiev ลŸi a exclus posibilitatea cedฤƒrii de teritorii Rusiei pentru a pune capฤƒt rฤƒzboiului declanลŸat de Moscova รฎn februarie 2022.

Preศ™edintele Comisiei pentru apฤƒrare din Duma de Stat a Rusiei, Andrey Kartapolov, a declarat miercuri cฤƒ โ€žplanul de victorieโ€ al lui Volodimir Zelenski este o โ€žrecunoaศ™tere a รฎnfrรขngeriiโ€.

„Aceasta este o recunoaศ™tere a รฎnfrรขngerii, deja oficialฤƒ. A doua este cerศ™irea de bani la sfรขrศ™it. Iar al treilea este o recunoaศ™tere a faptului cฤƒ SVO-ul nostru (โ€žOperaศ›iune militarฤƒ specialฤƒโ€, aศ™a cum numesc ruศ™ii invazia pe scarฤƒ largฤƒ din Ucraina – n.r.) a fost absolut logic ศ™i necesar, deoarece spune cฤƒ structurile de descurajare strategicฤƒ ale Occidentului ar trebui sฤƒ fie amplasate pe teritoriul ucraineanโ€, a declarat Kartapolov pentru RIA Novosti, potrivit agenศ›iei de presฤƒ Baha.

Purtฤƒtorul de cuvรขnt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins planul lui Zelenski, spunรขnd cฤƒ este o strategie mascatฤƒ a Statelor Unite de a continua conflictul cu Rusia.

Zelenski: โ€žRusia trebuie sฤƒ piardฤƒ rฤƒzboiul รฎmpotriva Ucraineiโ€

โ€žPentru noi toลฃi, ucrainenii, planul de victorie a fost pregฤƒtit”, a declarat Zelenski รฎn faลฃa deputaลฃilor, potrivit unei รฎnregistrฤƒri video difuzate pe contul de Facebook al preลŸedinลฃiei ucrainene.

ลžeful statului ucrainean a exclus cedarea de teritorii Rusiei sau „รฎngheลฃarea” conflictului de-a lungul liniei frontului, estimรขnd cฤƒ Moscova trebuie sฤƒ piardฤƒ rฤƒzboiul pe care l-a declanลŸat รฎn februarie 2022.

„Rusia trebuie sฤƒ piardฤƒ rฤƒzboiul รฎmpotriva Ucrainei. Nu poate exista o ‘รฎngheลฃare’ (a liniei frontului). Nu poate exista niciun schimb รฎn ceea ce priveลŸte teritoriul Ucrainei sau suveranitatea acesteia”, le-a spus el parlamentarilor, adฤƒugรขnd cฤƒ Ucraina ลŸi aliaลฃii sฤƒi trebuie sฤƒ „forลฃeze Rusia sฤƒ participe la un summit pentru pace ลŸi sฤƒ fie gata sฤƒ punฤƒ capฤƒt rฤƒzboiului”.

El a denunลฃat totodatฤƒ sprijinul Chinei, Coreii de Nord ลŸi Iranului pentru efortul de rฤƒzboi al Rusiei.

Coaliลฃia de criminali, cu Putin, include acum Coreea de Nord (โ€ฆ) Toatฤƒ lumea vede ajutorul regimului iranian pentru Putin. AcelaลŸi lucru este valabil ลŸi pentru cooperarea Chinei cu Rusia”, a denunลฃat Zelenski รฎn faลฃa deputaลฃilor ucraineni.

Zelenski a afirmat cฤƒ Phenianul participฤƒ de facto la rฤƒzboiul Rusiei รฎmpotriva Ucrainei, relateazฤƒ Reuters. รŽn discursul sฤƒu, liderul ucrainean a afirmat cฤƒ serviciile sale de informaลฃii au confirmat cฤƒ Phenianul a furnizat Rusiei nu numai arme, ci ลŸi soldaลฃi, relateazฤƒ AFP.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Israelul dezminte cฤƒ forศ›ele sale armate au fฤƒcut โ€žศ›inteโ€ din CฤƒลŸtile albastre ale ONU รฎn Liban

Israelul a asigurat miercuri seara cฤƒ pentru armata sa CฤƒลŸtile albastre "nu sunt o ลฃintฤƒ", dupฤƒ ce ONU a afirmat cฤƒ un tanc israelian...

Nicuศ™or Dan ar fi tentat de o candidaturฤƒ la preศ™edinศ›ia Romรขniei

รŽntrebat miercuri seara รฎn platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei a spus cฤƒ รฎศ™i doreศ™te sฤƒ continue...

Israelul dezminte cฤƒ forศ›ele sale armate au fฤƒcut โ€žศ›inteโ€ din CฤƒลŸtile albastre ale ONU รฎn Liban

Israelul a asigurat miercuri seara cฤƒ pentru armata sa CฤƒลŸtile albastre "nu sunt o ลฃintฤƒ", dupฤƒ ce ONU a afirmat cฤƒ un tanc israelian...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ