11.5 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăInternaționalIsraelul dezminte că forțele sale armate au făcut „ținte” din Căştile albastre...

Israelul dezminte că forțele sale armate au făcut „ținte” din Căştile albastre ale ONU în Liban

Israelul a asigurat miercuri seara că pentru armata sa Căştile albastre „nu sunt o ţintă”, după ce ONU a afirmat că un tanc israelian a deschis focul asupra unui turn de pază al forţelor de menţinere a păcii în sudul Libanului şi a denunţat „tiruri directe şi vizibil deliberate”, notează AFP.

Forţele israeliene „desfăşoară operaţiuni împotriva organizaţiei teroriste Hezbollah” în sudul Libanului, a indicat armata israeliană într-un comunicat transmis AFP.

„Infrastructura şi forţele UNIFIL (Forţa interimară a Naţiunilor Unite în Liban) nu sunt o ţintă şi fiecare accident contrar regulilor va fi examinat în detaliu”, a adăugat textul, subliniind că „incidentul în cauză este în curs de examinare”.

UNIFIL a deplâns miercuri seara „tiruri directe şi vizibil deliberate” asupra uneia dintre poziţiile sale „lângă Kfar Kila”.

„Căştile albastre’, din care fac parte circa 9500 de militari din circa 50 de ţări, se află în Liban în conformitate cu Rezoluţia 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel şi Hezbollah.

Israelul a interceptat trei proiectile lansate din Liban

Milioane de israelieni s-au grăbit să se adăpostească luni, când sirenele au sunat ca răspuns la proiectilele trase din Liban, a anunțat armata, potrivit Reuters.

Israelul a interceptat trei proiectile lansate din Liban

Armata a declarat la scurt timp după aceea că trei proiectile au trecut din Liban în teritoriul israelian și că toate au fost interceptate. Avioanele de luptă israeliene au lovit lansatorul de la care au fost trase proiectilele, a adăugat armata.

Aceasta a precizat că nu au fost raportate răniți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gigi Becali, despre ieșirea agresivă a lui Daniel Pancu

Gigi Becali, patronul FCSB, a comentat recentele evenimente legate de Daniel Pancu, selecționerul României U21, care a stârnit controverse după meciul cu Elveția, în...

Android 15 este aici

Android 15 este acum implementat pe dispozitivele Pixel, aducându-le noi funcții de confidențialitate, instrumente de securitate și îmbunătățiri pentru dispozitivele pliabile și tablete, notează...

Burduja la Luxemburg: Ne-am săturat să fim „pe roșu” pe harta prețurilor la energie

Ministrul român al Energiei a avut un discurs virulent la adresa inechităților dintre Vest și Est, legate de prețul energiei La reuniunea din Luxembourg a...
Ultima oră
Pe aceeași temă