11.7 C
Bucureศ™ti
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalSUA dฤƒ Israelului o lunฤƒ sฤƒ รฎmbunฤƒtฤƒศ›eascฤƒ situaศ›ia din Gaza. Ce se...

SUA dฤƒ Israelului o lunฤƒ sฤƒ รฎmbunฤƒtฤƒศ›eascฤƒ situaศ›ia din Gaza. Ce se รฎntรขmplฤƒ cu ajutorul militar

Administraศ›ia Biden a transmis Israelului cฤƒ are la dispoziศ›ie o lunฤƒ pentru a รฎmbunฤƒtฤƒศ›i situaศ›ia umanitarฤƒ din Gaza, altfel riscฤƒ sฤƒ-ศ™i piardฤƒ sprijinul militar din partea Statelor Unite, scrie The Times of Israel, conform apnews.com.

รŽntr-o scrisoare adresatฤƒ ministrului israelian al Afacerilor Strategice, Ron Dermer, secretarul de stat Antony Blinken ศ™i secretarul apฤƒrฤƒrii Lloyd Austin au pus accent pe situaศ›ia dramaticฤƒ a ajutoarelor umanitare รฎn ultimele luni.

Oficialii americani au explicat cฤƒ evoluศ›ia pun sub semnul รฎntrebฤƒrii promisiunea Israelului de a nu restricศ›iona intrarea ajutoarelor รฎn Gaza ศ™i utilizarea armelor furnizate de SUA conform legislaศ›iei internaศ›ionale.

Angajamentul scris a fost fฤƒcut รฎn martie, pentru a asigura conformitatea Israelului cu un Memorandum de Securitate Naศ›ionalฤƒ (NSM) emis de preศ™edintele Joe Biden รฎn februarie, care se aplicฤƒ tuturor beneficiarilor asistenศ›ei de securitate din SUA.

Deศ™i Israelul a introdus iniศ›ial mฤƒsuri pentru a รฎmbunฤƒtฤƒศ›i fluxul de ajutoare รฎn Gaza, Blinken ศ™i Austin au menศ›ionat cฤƒ volumul de ajutoare livrate a scฤƒzut cu peste 50% ศ™i cฤƒ septembrie a fost cea mai slabฤƒ lunฤƒ din ultimul an รฎn ceea ce priveศ™te ajutoarele.

โ€žPentru a inversa traiectoria descendentฤƒ a situaศ›iei umanitare ศ™i รฎn conformitate cu asigurฤƒrile sale cฤƒtre noi, Israelul trebuie – รฎncepรขnd de acum ศ™i รฎn termen de 30 de zile – sฤƒ acศ›ioneze รฎn baza urmฤƒtoarelor mฤƒsuri concreteโ€, au scris aceศ™tia, detaliind mai multe recomandฤƒri รฎn scrisoare.

Printre cerinศ›ele formulate de Blinken ศ™i Austin se numฤƒrฤƒ: creศ™terea furnizฤƒrii de ajutoare umanitare รฎnainte de รฎnceputul iernii, uศ™urarea rutelor de livrare a ajutoarelor prin Iordania ศ™i sfรขrศ™itul โ€žizolฤƒriiโ€ nordului Gaza.

SUA vor trimite suplimentar trupe militare รฎn Orientul Mijlociu ca rฤƒspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar โ€žun numฤƒr micโ€ de efective militare รฎn Orientul Mijlociu ca rฤƒspuns la tensiunile regionale รฎn creลŸtere, รฎn plinฤƒ escaladare รฎntre armata israelianฤƒ ลŸi puternicul Hezbollah libanez, a anunลฃat luni Pentagonul, potrivit barrons.com.

Anunลฃul Washingtonului, principalul susลฃinฤƒtor al Israelului, vine รฎntr-un moment รฎn care teama de un conflict generalizat creลŸte, armata israelianฤƒ efectuรขnd luni atacuri รฎmpotriva Hezbollahului รฎn Liban, cele mai mortale รฎn aproape un an, cu peste 350 de morลฃi, dintre care 24 copii.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

O adolescentฤƒ s-a aruncat de pe un pod. A ajuns la spital cu rฤƒni grave

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani a รฎncercat sฤƒ se sinucidฤƒ, marลฃi, 15 octombrie, aruncรขndu-se de pe un pod din municipiul PloieลŸti. Adolescenta a fost...

O adolescentฤƒ s-a aruncat de pe un pod. A ajuns la spital cu rฤƒni grave

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani a รฎncercat sฤƒ se sinucidฤƒ, marลฃi, 15 octombrie, aruncรขndu-se de pe un pod din municipiul PloieลŸti. Adolescenta a fost...

Fost jurnalist, condamnat la doi ani ศ™i opt luni de รฎnchisoare pentru รฎntreศ›inerea de relaศ›ii sexuale cu doi minori

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat definitiv la doi ani ศ™i opt luni de รฎnchisoare pentru รฎntreศ›inerea de relaศ›ii sexuale cu doi minori aflaศ›i...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ