16.1 C
Bucureศ™ti
luni, 14 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internaศ›ionalEconomia Germaniei intrฤƒ รฎntr-o recesiune uศ™oarฤƒ, potrivit unui sondaj Bloomberg รฎn rรขndul...

Economia Germaniei intrฤƒ รฎntr-o recesiune uศ™oarฤƒ, potrivit unui sondaj Bloomberg รฎn rรขndul economiศ™tilor

Economia Germaniei traverseazฤƒ o recesiune uศ™oarฤƒ, iar perspectivele de creศ™tere pentru 2024 sunt din ce รฎn ce mai pesimiste, conform unui sondaj realizat de Bloomberg รฎn rรขndul economiศ™tilor.

Aceศ™tia estimeazฤƒ o scฤƒdere a PIB-ului Germaniei cu 0,1% รฎn trimestrul al treilea, dupฤƒ o contracศ›ie similarฤƒ รฎn trimestrul al doilea, depฤƒศ™ind aศ™teptฤƒrile iniศ›iale de stagnare.

Pentru รฎntregul an 2024, prognozele au fost ajustate รฎn scฤƒdere, indicรขnd o contracศ›ie de 0,1%, รฎn timp ce guvernul german estimeazฤƒ o scฤƒdere mai mare, de 0,2%.

Problemele Germaniei care au dus la previziunile experศ›ilor economici

Analiศ™tii pun problemele economiei pe seama รฎntreruperilor energetice din Rusia, dificultฤƒศ›ilor din sectorul auto ศ™i deficitului de muncitori calificaศ›i.

Privind spre 2025, economiศ™tii prevฤƒd o uศ™oarฤƒ revenire, cu o creศ™tere de 0,8%, sub nivelul de 1% estimat anterior.

Guvernul rฤƒmรขne totuศ™i mai optimist, anticipรขnd o creศ™tere de 1,1% anul viitor.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Cum รฎศ›i pregฤƒteศ™ti copilul pentru prima recoltare de analize de sรขnge?

Prima recoltare de sรขnge poate fi o sursฤƒ de teamฤƒ ศ™i anxietate pentru copii. รŽnsฤƒ, cu puศ›inฤƒ pregฤƒtire ศ™i rฤƒbdare, acest moment poate...

Premiul Nobel pentru Economie 2024: Trei economiศ™ti premiati pentru studiile asupra impactului instituศ›iilor

Premiul Nobel pentru Economie 2024 a fost acordat luni unui grup format din trei economiศ™ti pentru cercetฤƒrile lor inovatoare privind influenศ›a instituศ›iilor asupra prosperitฤƒศ›ii...

Teodosie la ora de sport

De curรขnd, IPS Teodosie a fost รฎntrebat ce pฤƒrere are despre mersul la salฤƒ. รŽnaltul prelat nu s-a sfiit sฤƒ critice รฎndeletnicirea respectivฤƒ,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ