11.7 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentPieton accidentat mortal de un șofer aflat sub influența alcoolului

Pieton accidentat mortal de un șofer aflat sub influența alcoolului

Un pieton a fost accidentat mortal, duminică seara, pe DN 65A, în zona localităţii argeşene Căldăraru, de un șofer aflat sub influenţa alcoolului, care a părăsit iniţial locul accidentului.

La faţa locului s-a prezentat ulterior un bărbat de 49 de ani, cu un autovehicul ale cărui caracteristici şi avarii corespundeau aspectelor stabilite din cercetări.

„Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti, s-a stabilit că bărbatul de 49 de ani, din Albota, care conducea un autoturism pe DN 65A, pe raza comunei Căldăraru, circulând din direcţia Miroşi către Costeşti, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a acroşat un bărbat de 79 de ani, din Căldăraru, care se deplasa pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie. În urma accidentului a survenit decesul bărbatului de 79 de ani”, se precizează într-un comunicat al Poliției Argeș.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele bărbatului de 49 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi refuzul de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind desfăşurate sub supravegherea Pachetului de pe lângă Judecătoria Costeşti.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Lovit cu ciocanul în cap în parcarea unui cartier din București

Un incident extrem de violent a avut loc în cartierul Militari Residence din București. Un tânăr de 29 de ani a fost atacat brutal...

Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. A luptat în bătălia istorică de la Carei

Un veteran de război care a luptat în bătălia istorică de la Carei din Al Doilea Război Mondial a fost sărbătorit de reprezentanții MApN...
Ultima oră
Pe aceeași temă