12.8 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSocialSocietateVeteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. A...

Veteran de război sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. A luptat în bătălia istorică de la Carei

Un veteran de război care a luptat în bătălia istorică de la Carei din Al Doilea Război Mondial a fost sărbătorit de reprezentanții MApN la împlinirea vârstei de 100 de ani.

„Ne-au luat de pe băncile școlii și ne-au trimis pe front. Am fost trimiși să apărăm ultima brazdă de pământ românesc, Carei. Am avut un moment dificil când ne-au încercuit nemții, dar au sosit trupele românești în ajutor și, astfel, am scăpat teafăr și nevătămat

a relatat Florea Lăcusteanu, veteran de război.

Medaliat cu «Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941 – 1945»

„Acum 80 de ani, făcea parte dintre soldații români care luptau la Carei. A fost printre norocoșii care s-au întors acasă, iar acum domnul Florea Lăcusteanu împlinește 100 de ani, cu cei dragi alături.

Pentru faptele de pe câmpul de luptă, veteranul de război maior (rtr) Florea Lăcusteanu, a fost decorat cu Medalia «Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941 – 1945».
După terminarea războiului și-a continuat cariera în învățământ, ieșind la pensie la limită de vârstă.
Are o căsnicie frumoasă de peste 70 de ani, mândrindu-se cu o fată care le este alături zi de zi.
Recunoștință și respect!“, au transmis reprezentanții MApN.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Lovit cu ciocanul în cap în parcarea unui cartier din București

Un incident extrem de violent a avut loc în cartierul Militari Residence din București. Un tânăr de 29 de ani a fost atacat brutal...
Ultima oră
Pe aceeași temă