21.9 C
Bucureศ™ti
vineri, 11 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCriza din UcrainaGermania anunศ›ฤƒ mai mult ajutor militar pentru Ucraina

Germania anunศ›ฤƒ mai mult ajutor militar pentru Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a anunศ›at un pachet de ajutor militar de 1,4 miliarde de euro (1,53 miliarde de dolari) pentru Ucraina pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului 2024, spunรขndu-i preศ™edintelui Volodymyr Zelenski cฤƒ acesta este un semnal pentru Rusia cฤƒ Occidentul nu va รฎnceta sฤƒ sprijine Kievul, scrie Reuters.

Germania anunศ›ฤƒ mai mult ajutor militar pentru Ucraina

Ajutorul va fi acordat รฎmpreunฤƒ cu ศ›ฤƒrile partenere Belgia, Danemarca ศ™i Norvegia ศ™i include mai multe elemente pentru apฤƒrare aerianฤƒ, tancuri, drone de luptฤƒ ศ™i artilerie.

Este un mesaj clar pentru Putin – nu va funcศ›iona jocul de-a timpul. Nu vom renunศ›a la sprijinul nostru pentru Ucraina, a declarat Scholz.

Zelenskiy s-a รฎntรขlnit cu aliaศ›ii din Europa รฎn aceastฤƒ sฤƒptฤƒmรขnฤƒ pentru a prezenta un โ€žplan de victorieโ€ pentru a pune capฤƒt rฤƒzboiului, fฤƒcรขnd totodatฤƒ presiuni pentru a utiliza arme cu razฤƒ lungฤƒ de acศ›iune care pot lovi mai adรขnc รฎn teritoriul rus.

Detaliile planului sฤƒu nu au fost dezvฤƒluite public. Un oficial american l-a descris anterior ca fiind o altฤƒ cerere pentru mai multe arme ศ™i o ridicare a restricศ›iilor privind utilizarea rachetelor cu razฤƒ lungฤƒ de acศ›iune.

O sursฤƒ diplomaticฤƒ europeanฤƒ a declarat, de asemenea, cฤƒ nu pare sฤƒ existe nimic deosebit de nou รฎn planul de victorie.

Acesta s-a axat pe aderarea Ucrainei la NATO ศ™i pe o creศ™tere substanศ›ialฤƒ a livrฤƒrilor de arme, inclusiv rachete cu razฤƒ lungฤƒ de acศ›iune care ar putea lovi ศ›inte de peste graniศ›ฤƒ, astfel รฎncรขt Moscova sฤƒ fie mai dispusฤƒ sฤƒ intre รฎn negocieri de pace.

Este esenศ›ial pentru noi ca asistenศ›a sฤƒ nu scadฤƒ anul viitor, a declarat Zelenski alฤƒturi de Scholz la cancelaria din Berlin.

Cei doi bฤƒrbaศ›i se รฎntรขlnesc pentru a patra oarฤƒ รฎn acest an, iar Zelenski a numit-o una dintre cele mai importante รฎntรขlniri de la รฎnceputul rฤƒzboiului.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Cฤƒlฤƒtoriile cu trenul din Romรขnia se vor prelungi conform unui posibil program pentru 2024-2025

Cฤƒlฤƒtoriile cu trenul din Romรขnia vor dura mai mult รฎncepรขnd cu noul Mers al Trenurilor 2024-2025, conform unei variante de lucru anunศ›ate de CFR....

Romรขnia U21, meci decisiv astฤƒzi pentru calificarea la Euro 2025! Unde poate fi urmฤƒritฤƒ partida cu Muntenegru

Selecศ›ionata de tineret a Romรขniei, condusฤƒ de Daniel Pancu, รฎศ™i joacฤƒ astฤƒzi ultima ศ™ansฤƒ pentru o calificare directฤƒ la Campionatul European de tineret din...

Mircea Lucescu, emoศ›ii รฎnainte de Romรขnia – Cipru: „Mฤƒ aลŸtept la o echipฤƒ bunฤƒ”

Mircea Lucescu a fฤƒcut mai multe declaraศ›ii รฎnainte de partida Romรขnia - Cipru, care se va disputa sรขmbฤƒtฤƒ, 12 octombrie, de la 21:45. El a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ