21 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSportFotbalTelenovela s-a terminat! Boupendza a primit undă verde de la FIFA

Telenovela s-a terminat! Boupendza a primit undă verde de la FIFA

Rapid a primit permisiunea de a-l legitima pe atacantul Aaron Boupendza, după ce FIFA a soluționat litigiul cu Zamalek.

Rapid București a anunțat oficial că FIFA a dat undă verde pentru legitimarea atacantului gabonez Aaron Boupendza, după ce clubul giuleștean a fost implicat într-un litigiu cu echipa egipteană Zamalek. Litigiul a fost declanșat după ce Zamalek a susținut că avea un precontract cu fotbalistul, iar acesta ar fi încălcat termenii semnând și cu Rapid. Totuși, FIFA a decis în favoarea echipei din Liga 1, permițând înregistrarea oficială a jucătorului.

Litigiul cu Zamalek și decizia FIFA

Problemele au apărut în urma unei contestații depuse de Zamalek, care a prezentat la FIFA un acord semnat de Boupendza. Clubul egiptean susținea că acest acord ar trebui asimilat unui contract, acuzându-l pe jucător că a încălcat regulamentul semnând ulterior cu Rapid. Cu toate acestea, FIFA a decis că documentul prezentat de Zamalek nu poate fi considerat un contract valid, astfel că jucătorul gabonez este liber să evolueze pentru Rapid București.

Pe pagina de Facebook a echipei Rapid, clubul a transmis un mesaj de bucurie: „Veste excelentă! În această dimineață, am primit de la FIFA decizia favorabilă privind legitimarea lui Aaron Boupendza!” Astfel, atacantul de 28 de ani ar putea debuta chiar la meciul împotriva campioanei Farul Constanța, programat pe 21 octombrie, în Giulești.

Cine este Aaron Boupendza?

Aaron Boupendza, în vârstă de 28 de ani, este un atacant gabonez cu o carieră remarcabilă. A devenit cunoscut pentru prestațiile sale din sezonul 2020-2021, când a marcat 22 de goluri în 36 de meciuri pentru Hatayspor, în prima ligă din Turcia. Performanțele sale au atras atenția unor cluburi importante, iar în ultimii trei ani, sumele plătite pentru transferurile sale au ajuns la aproape 20 de milioane de euro.

Al Arabi (Qatar) a plătit 4,3 milioane de euro pentru el, în timp ce Al Shabab (Arabia Saudită) a achitat 7 milioane de euro pentru transferul său. În 2023, Boupendza a ajuns la FC Cincinnati, echipă din MLS (Statele Unite), pentru care s-au plătit 6,5 milioane de euro. În sezonul 2023-2024, atacantul gabonez a înscris 9 goluri în 35 de meciuri pentru echipa americană.

Boupendza are, de asemenea, o prezență importantă la nivel internațional, evoluând în 35 de partide pentru naționala Gabonului, pentru care a marcat de 8 ori. În prezent, cota de piață a lui Boupendza este de 4 milioane de euro, conform Transfermarkt, fiind unul dintre cei mai valoroși jucători din Liga 1.

Decizia FIFA este o veste excelentă pentru Rapid, care avea nevoie de un atacant central de urgență în urma rezultatelor dezamăgitoare din acest sezon.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Spor natural negativ în România în august 2024: Cu cât a scăzut populația țării

Populația României a continuat să înregistreze un spor natural negativ în august 2024, cu o scădere de 6.076 de persoane, conform datelor publicate de...

Spor natural negativ în România în august 2024: Cu cât a scăzut populația țării

Populația României a continuat să înregistreze un spor natural negativ în august 2024, cu o scădere de 6.076 de persoane, conform datelor publicate de...

PIB-ul României a crescut cu 0,3% în trimestrul II 2024 față de primul trimestru

Produsul Intern Brut (PIB) al României a înregistrat o creștere de 0,3% în termeni reali în al doilea trimestru al anului 2024, comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă