16.2 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalIsraelul afirmฤƒ cฤƒ un รฎnalt oficial Hezbollah este probabil mort

Israelul afirmฤƒ cฤƒ un รฎnalt oficial Hezbollah este probabil mort

Israelul a declarat cฤƒ a desfฤƒศ™urat o a patra divizie a armatei รฎn sudul Libanului, semnalรขnd extinderea ofensivei terestre รฎmpotriva Hezbollah, ศ™i a spus cฤƒ succesorul liderului ucis al grupฤƒrii susศ›inute de Iran pare sฤƒ fi fost โ€želiminatโ€, scrie Reuters.

Israelul afirmฤƒ cฤƒ un รฎnalt oficial Hezbollah este probabil mort

Ministrul apฤƒrฤƒrii Yoav Gallant a fฤƒcut anunศ›ul cu privire la Hashem Safieddine, รฎn ceea ce ar fi cel mai recent ศ™oc pentru ierarhia Hezbollah, รฎn timp ce Israelul a รฎnceput operaศ›iunile terestre รฎn sud-vestul Libanului, extinzรขndu-ศ™i incursiunile รฎntr-o nouฤƒ zonฤƒ.

รŽn timp ce liderul adjunct al Hezbollah a lฤƒsat uศ™a deschisฤƒ pentru o รฎncetare a focului negociatฤƒ, armata israelianฤƒ a declarat cฤƒ a trimis Divizia 146 รฎn Liban, prima divizie de rezervฤƒ care a fost desfฤƒศ™uratฤƒ peste graniศ›ฤƒ.

O declaraศ›ie militarฤƒ nu a precizat cรขศ›i soldaศ›i se aflฤƒ acum รฎn Liban. Dar armata anunศ›ase anterior cฤƒ alte trei divizii ale armatei opereazฤƒ acolo, ceea ce รฎnseamnฤƒ cฤƒ mii de soldaศ›i se aflฤƒ probabil pe teritoriul libanez.

Armata israelianฤƒ a anunศ›at la 1 octombrie cฤƒ forศ›ele terestre au intrat รฎn Liban, iniศ›ial cu unitฤƒศ›i de comando care au fost apoi urmate de unitฤƒศ›i blindate regulate ศ™i unitฤƒศ›i de infanterie. Armata a declarat cฤƒ operaศ›iunea are o amploare limitatฤƒ.

Tensiunile crescute din Orientul Mijlociu, provocate รฎn urmฤƒ cu un an de atacul grupฤƒrii armate palestiniene Hamas din Gaza asupra sudului Israelului, au degenerat รฎn ultimele sฤƒptฤƒmรขni รฎntr-o serie tot mai intensฤƒ de lovituri israeliene asupra Hezbollah รฎn Liban.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...

Franศ›a: Un avion de mici dimensiuni a cฤƒzut peste o casฤƒ

Un accident aviatic a avut loc luni รฎn localitatea La Bretonniรจre-la-Claye, Franศ›a, unde un avion de mici dimensiuni s-a prฤƒbuศ™it รฎn zidul unei case....

Kanye West si Bianca Censori, gata de divorศ› dupฤƒ un mariaj de 2 ani

Potrivit celor de la TMZ, Kanye West ศ™i Bianca Censori se apropie de divorศ› dupฤƒ doi ani de cฤƒsnicie, transmite TMZ. Kanye West si Bianca...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ