18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportFotbalUTA renunță la Ezekiel Imoh după doar șase luni!

UTA renunță la Ezekiel Imoh după doar șase luni!

Atacantul nigerian Ezekiel Imoh părăsește UTA Arad după o perioadă scurtă de doar șase luni în care a evoluat pentru echipa antrenată de Mircea Rednic.

UTA Arad a anunțat oficial că a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului cu Ezekiel Imoh, atacantul nigerian care sosise la echipă în martie 2024. După o pauză de peste un an fără a evolua pentru nicio echipă, Imoh semnase cu UTA în speranța de a-și relansa cariera sub comanda lui Mircea Rednic, un antrenor pe care îl cunoștea din perioada petrecută la Standard Liege.

Evoluția modestă a lui Imoh la UTA

Imoh, în vârstă de 29 de ani, a reușit să înscrie doar două goluri în cele 16 meciuri în care a îmbrăcat tricoul „Bătrânei Doamne”. În plus, el a contribuit și cu două pase decisive, însă prestațiile sale nu au fost suficient de convingătoare pentru a justifica păstrarea sa în lot. Clubul arădean a decis astfel să renunțe la serviciile sale, mai ales în contextul în care UTA traversează o perioadă bună în campionat și are nevoie de jucători care să ofere un aport consistent în încercarea de a accesa play-off-ul Superligii.

Cariera lui Ezekiel Imoh a avut un moment de vârf în perioada petrecută la Standard Liege, unde, sub comanda lui Mircea Rednic, a marcat 37 de goluri, consolidându-și reputația de atacant periculos. Totuși, ultimele sezoane nu au fost la fel de strălucite pentru jucătorul nigerian, care a avut dificultăți în a-și menține nivelul ridicat de joc.

UTA Arad, într-o formă bună în Superligă

UTA Arad se află într-o formă solidă în Superligă, fiind neînvinsă în ultimele patru etape. În ultimul meci, arădenii au învins Petrolul Ploiești cu 3-1 pe teren propriu, consolidându-și poziția în clasament. Echipa ocupă în prezent locul 8, cu 15 puncte după 12 etape, fiind la doar trei puncte de zona play-off-ului, locul 6 fiind ocupat de Petrolul.

Antrenorul Mircea Rednic a reușit să stabilizeze echipa, iar obiectivul principal rămâne calificarea în play-off-ul Superligii. În acest context, decizia de a renunța la Imoh vine ca parte a strategiei de a ajusta lotul pentru a avea cât mai multe opțiuni viabile pe teren.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...

Top 10 companii românești adună peste 270 de miliarde de euro cifră de afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a României a inclus în competiția pentru primele 10 locuri, aproape 13.000 de companii Topul Național al Firmelor reunește companii...

Jonathan Tah, țintă principală! Bayern și Barcelona se bat pentru semnătura germanului

Barca și Bayern Munchen se luptă pentru semnătura fundașului campioanei Leverkusen. Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciați fundași centrali ai fotbalului german, este tot...
Ultima oră
Pe aceeași temă