22.7 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieBฤƒnci & AsigurฤƒriRevolut vrea sฤƒ devinฤƒ o bancฤƒ localฤƒ รฎn Romรขnia

Revolut vrea sฤƒ devinฤƒ o bancฤƒ localฤƒ รฎn Romรขnia

Romรขnia este a doua piaศ›ฤƒ pentru Revolut, cu 4 milioane de clienศ›i, dupฤƒ Marea Britanie

Din decembrie, Revolut va opera รฎn Romรขnia printr-o sucursalฤƒ localฤƒ, parte din strategia companiei de a deschide sucursale รฎn ศ›ฤƒrile รฎn care opereazฤƒ, a explicat Antoine Le Nel, directorul responsabil de Marketing, membru รฎn Comitetul Executiv al companiei.

La jumฤƒtatea anului, Revolut anunศ›a 2,1 miliarde de euro venituri, 0,5 miliarde de euro profit net ศ™i 12 milioane de clienศ›i noi โ€“ circa 1,5 milioane de clienศ›i noi รฎn fiecare lunฤƒ. โ€žE o afacere scalabilฤƒ. Dar avem nevoie de operaศ›iuni mai puternice la nivel local. ศ˜i parte din acest lucru este sฤƒ deschidem sucursale locale, sฤƒ fim o bancฤƒ localฤƒโ€, spune Le Nel, citat de profit.ro.

Recent, Revolut a deschis mai multe sucursale, รฎn special รฎn Irlanda, Olanda, Spania, Germania. รŽn Romรขnia, Revolut a crescut mult, รฎn principal ca urmare a ofertei avantajoase de schimb valutar pentru clienศ›i ศ™i a comisioanelor reduse la tranzacศ›ii.

โ€žRomรขnia este a doua piaศ›ฤƒ pentru Revolut, cu 4 milioane de clienศ›i, dupฤƒ Marea Britanie. Numฤƒrul acestora creศ™te cu circa 100.000 pe lunฤƒ. Dupฤƒ numฤƒrul de clienศ›i, Revolut este deja a doua cea mai mare bancฤƒ de pe piaศ›a romรขneascฤƒโ€, spune Mariia Lukash, director responsabil cu dezvoltarea รฎn regiunea Europei Centrale ศ™i de Est. Banca Transilvania, cea mai mare bancฤƒ din Romรขnia, avea 4,3 milioane de clienศ›i activi la jumฤƒtatea anului.

Oficiali ai Revolut spun cฤƒ tranzacศ›iile valutare nu mai sunt principala sursฤƒ de venit a Revolut. Sursele vin, la nivel global, din carduri, 559 de milioane de euro, alte 575 de milioane de euro din dobรขnzi, 454 din schimb valutar ศ™i instrumente de administrarea averii ศ™i 280 de milioane din abonamente. Clienศ›ii รฎncep sฤƒ foloseascฤƒ aceste conturi din ce รฎn ce mai mult, pentru tranzacศ›iile de zi cu zi, inclusiv cei din Romรขnia, care realizeazฤƒ, รฎn medie, 19 tranzacศ›ii pe lunฤƒ, din care 80% sunt pe piaศ›a internฤƒ.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Romรขn condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare, adus รฎn ศ›arฤƒ din Italia

Un bฤƒrbat dat รฎn urmฤƒrire internaลฃionalฤƒ, dupฤƒ ce a fost condamnat la 11 ani ลŸi ลŸase luni de รฎnchisoare pentru trafic de persoane, a...

Romรขnia, pe primul loc รฎn Europa รฎntre statele cu cea mai redusฤƒ dependenศ›ฤƒ de gaze

Ministerul Energiei anunศ›ฤƒ cฤƒ, din 2027, vom fi tot numฤƒrul unu รฎn Europa, dar ca producฤƒtor de gaze naturale Criza energeticฤƒ, volatilitatea preศ›urilor, rฤƒzboiul din...

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ