16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalMaxim salvează un punct pentru Gaziantep în meciul cu Besiktas! Românul a...

Maxim salvează un punct pentru Gaziantep în meciul cu Besiktas! Românul a egalat la ultima fază

Mijlocașul român Alexandru Maxim a fost din nou decisiv pentru Gaziantep FK, marcând golul egalizator în minutul 90+5 al meciului împotriva lui Beșiktaș Istanbul, încheiat cu scorul de 1-1, într-un meci din etapa a 8-a a SuperLigii Turciei.

Meciul dintre Gaziantep FK și Beșiktaș Istanbul a fost unul extrem de echilibrat și tensionat, cu ambele echipe luptând până în ultimele minute pentru puncte prețioase. Beșiktaș a început bine partida și a deschis scorul în minutul 31 prin Ciro Immobile, care a transformat un penalty, aducându-și echipa în avantaj. Gaziantep a ripostat rapid, iar Deian Sorescu a reușit să înscrie, dar bucuria a fost de scurtă durată. Golul său a fost anulat după intervenția VAR, pe motiv de ofsaid, iar astfel Beșiktaș a intrat la pauză cu avantaj minim.

Maxim, gol salvator în prelungiri

În cea de-a doua repriză, Gaziantep a continuat să caute egalarea, dar Beșiktaș a reușit să păstreze controlul până aproape de final. Totuși, echipa gazdă a dat lovitura decisivă în prelungirile meciului. În minutul 90+5, Alexandru Maxim a primit o pasă în interiorul careului mic și a reușit să îl învingă pe portarul Mert Gunok, marcând astfel golul de 1-1 și aducând un punct important echipei sale.

Maxim, în vârstă de 34 de ani, a fost esențial pentru Gaziantep în acest sezon, acesta fiind cel de-al doilea său gol în campionat. De asemenea, el a avut o contribuție majoră în menținerea echipei sale aproape de zona de salvare, într-un sezon în care Gaziantep luptă pentru a evita retrogradarea.

Sorescu, aproape de un gol important

Un alt român din lotul lui Gaziantep, Deian Sorescu, a fost de asemenea în prim-plan. Fostul jucător de la Dinamo a avut o evoluție solidă, fiind integralist și contribuind decisiv la fazele ofensive ale echipei sale. Deși golul său din prima repriză a fost anulat de VAR, Sorescu a arătat o formă bună și este un jucător de bază în lotul echipei.

După acest rezultat, Beșiktaș rămâne pe locul 3 în SuperLig, cu 17 puncte, la cinci puncte distanță de liderul Galatasaray. În schimb, Gaziantep se află pe locul 16, primul care duce în Liga a 2-a, cu 5 puncte acumulate, la două puncte de zona de salvare.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri...

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Avertisment pentru cei cu centrale de apartament. Încălzirea centralizată revine la putere

În Europa se urmărește eliminarea centralelor individuale, din cauza consumului și a poluării Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat că încălzirea centralizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă