25.3 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSocialJustițiePNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”.

Ghidul elaborat de Ministerul Justiției îndrumă victimele cazurilor de violență și hărțuire sexuală către autorități și răspunde la întrebări.

Cui să te adresezi, cum să scrii o plângere, ce drepturi ai ca victimă?

Ministrul Justiției spune că „statul are pârghii pentru a proteja victimele.

„Mesajul nostru este clar: tăcerea nu este o soluție în cazurile de violență și hărțuire sexuală, iar statul are pârghii pentru a proteja victimele.

Ministerul Justiției a elaborat un ghid pentru astfel de situații care îndrumă victimele către autoritățile competente și răspunde la întrebările esențiale: cui să te adresezi, cum să scrii o plângere, ce drepturi ai ca victimă. Este un mijloc de informare accesibil, atât în format fizic, cât și online”, a declarat ministrul Alina Gorghiu.

500 de femei din județul Argeș au participat la această lansare a „Ghidului privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”.

Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, de către Judecătoria Sectorului 1. Hotărârea nu este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au solicitat arestarea preventivă în cazul lui Bulai, în cadrul unei anchete ce vizează acuzații de abuz de funcție în scop sexual și agresiune sexuală, a anunțat Daniel Nedela, prim-procurorul parchetului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă