17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăPoliticăTrei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum

Sâmbătă sunt aşteptaţi să-şi depună candidaturile preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban. Tot sâmbătă, Curtea Constituţională se reuneşte la ora 17.00, pentru a se pronunţa, cu privire la contestaţiile care îi vizează pe Mircea Geoană, Nicolae Ciucă şi Diana Şoşoacă.

Până acum, Biroul Electoral Central a validat candidaturile lui Nicolae Ciucă, George Simion, Cristian Terheş, Elena Lasconi, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Cristian Diaconescu, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă şi Ana Birchall. O candidatură, cea a fostului lider al minerilor, Miron Cozma, a fost respinsă.

”Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora”, a precizat BEC.

8 octombrie este data limită pentru depunerea eventualelor contestaţii, iar termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este 10 octombrie 2024.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 24 noiembrie, primul tur şi 8 decembrie, cel de-al doilea tur.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă