25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăPoliticăAna Birchall candidează la prezidenţiale: "Nu mă voi opri"

Ana Birchall candidează la prezidenţiale: „Nu mă voi opri”

Ana Birchall și-a depus candidatura independentă pentru funcția de președinte al României, la Biroul Electoral Central (BEC).

Ana Birchall candidează la prezidenţiale

Aceasta reprezintă un pas important în cursa prezidențială din 2024, marcând intenția ei de a candida în afara partidelor politice tradiționale.

BEC a informat că a fost înregistrată candidatura Anei Birchall, împreună cu semnul electoral ce va fi utilizat în campanie. Conform legii electorale, Biroul Electoral Central are un termen de 48 de ore pentru a decide dacă va aproba sau respinge înregistrarea candidaturii și a semnului electoral.

Decizia BEC va clarifica dacă Birchall va rămâne în cursa prezidențială și va avea un impact semnificativ asupra dinamicii campaniei electorale din 2024.

Termenul limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024. 

România s-a săturat să vadă circ, să vadă minciună, impostură, incompetenţă şi propagandă, aşa că ar trebui să începem să facem şi politică de calitate, adevărată, în serviciul oamenilor şi celor care cred că nu se poate şi încearcă să mă descurajeze le spun: iată-mă, sunt în faţa dumneavoastră, mai pregătită ca oricând. Am reuşit să strâng semnăturile şi să vin în faţa dumneavoastră, prezentându-mă ca un candidat valid şi serios şi nu mă joc cu speranţele românilor. Eu chiar vreau să fac România bine şi nu mă voi opri, a declarat Ana Birchall.

Anterior, la BEC şi-au înregistrat candidaturile: George-Nicolae Simion (AUR), Elena-Valerica Lasconi (USR), Călin Georgescu (candidat independent), Nicolae-Ionel Ciucă (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea-Dan Geoană (candidat independent), Diana Iovanovici-Şoşoacă (Partidul S.O.S România), Cristian Diaconescu (candidat independent) şi Cristian Terheş (PNCR). Totodată, BEC a respins candidatura independentă a lui Miron Cozma, scrie Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

FCSB, cu probleme mari în apărare înaintea meciului cu Gloria Buzău! Cine va face pereche cu Vlad Chiricheș?

Staff-ul tehnic al FCSB se confruntă cu dificultăți în defensivă înainte de meciul din etapa a 12-a a Superligii, având un singur fundaș central...

Şoc în lumea tenisului! Iga Swiatek se desparte de antrenorul Tomasz Wiktorowski

Iga Swiatek, liderul mondial în tenisul feminin, a anunțat o schimbare semnificativă în cariera sa, renunțând la colaborarea cu antrenorul Tomasz Wiktorowski, care a...

„Pregăteam meciul cu Botoșani!” Întrebat dacă s-a uitat la PAOK-FCSB, Șumudică a avut o reacție savuroasă

Marius Șumudică a declarat că nu s-a uitat la meciul PAOK Salonic-FCSB 0-1, deoarece era preocupat cu pregătirea partidei de campionat cu FC Botoșani. Deși...
Ultima oră
Pe aceeași temă