25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportFotbalBarcelona ia în considerare întoarcerea lui Neymar pe Camp Nou!

Barcelona ia în considerare întoarcerea lui Neymar pe Camp Nou!

Marca și Sport anunță că FC Barcelona lucrează la întoarcerea lui Neymar, atacantul brazilian care a avut o carieră de succes la club catalan între 2013 și 2017, înainte de a pleca la PSG pentru o sumă record de 222 de milioane de euro.

Recent, Neymar a manifestat interesul de a reveni la Barcelona, în ciuda faptului că se află sub contract cu campioana Arabiei Saudite, Al-Hilal. Conform cotidianelor spaniole Sport și Marca, președintele clubului, Joan Laporta, ia în serios această opțiune. Această mutare ar putea reprezenta un nou proiect important pentru catalani, având în vedere și planurile de modernizare a stadionului Camp Nou, lucrări ce se preconizează că vor fi finalizate la sfârșitul acestui an.

Un plan ambițios al președintelui Laporta

Neymar se află în recuperare după o intervenție chirurgicală suferită la ligamentele încrucișate și la menisc, accidentare care a avut loc în timpul unei partide internaționale. În ciuda acestor probleme de sănătate, el este așteptat să reintre în programul de pregătire al echipei în curând. Până acum, Neymar a avut un start de sezon modest la Al-Hilal, unde a evoluat în doar cinci meciuri oficiale. De asemenea, nu a fost inclus în lotul pentru campionatul din 2024, dar are drept de joc în AFC Champions League.

Un aspect atractiv pentru Barcelona este că Neymar are contract cu Al-Hilal până în vara lui 2025, iar posibilitatea de a-l aduce înapoi ca jucător liber este tentantă pentru un club care se confruntă cu dificultăți financiare. De asemenea, jucătorul brazilian este interesat să revină într-un campionat puternic, precum LaLiga, pentru a-și îmbunătăți nivelul de joc înainte de Campionatul Mondial din 2026. Suporterii din Brazilia l-au încurajat să facă această schimbare pentru a contribui la revitalizarea echipei naționale, care a suferit mult în absența sa din cauza accidentării.

Dacă întoarcerea la Barcelona nu va fi realizabilă, Neymar are și o opțiune de rezervă: Flamengo Rio de Janeiro. Responsabilii clubului brazilian au discutat deja cu tatăl său, care îi este și impresar, ceea ce sugerează că jucătorul ar putea lua în considerare o revenire în Brazilia dacă oferta Barcelonei nu se concretizează.

Pe parcursul celor patru ani petrecuți la Barcelona, Neymar a jucat în 186 de meciuri, marcând 105 goluri și oferind 76 de pase decisive. Cu catalanii, el a câștigat o Ligă a Campionilor și două titluri de campion în LaLiga.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

FCSB câștigă încă o suma considerabilă după victoria cu PAOK din Europa League!

Campioana României, FCSB, continuă să obțină rezultate pozitive în Europa League, dar și să adune sume considerabile din premiile oferite de UEFA și din...

Jumătate dintre români nu economisesc pentru bătrânețe, avertizează economiștii

Aproximativ 50% dintre români nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantă, avertizează economistul Radu Crăciun, într-un interviu acordat HotNews. Această situație este cauzată, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă