23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInternaționalAtacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecută, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansând cel puțin 11 lovituri consecutive, una dintre ele având ca țintă o zonă din apropierea celui mai mare aeroport din Beirut.

Conform informațiilor din presa occidentală, armata israeliană ar urmări, cel mai probabil, să-l captureze pe succesorul liderului Hezbollah, care a fost ucis în urmă cu o săptămână.

Una dintre rachetele israeliene a provocat explozii puternice aproape de Aeroportul Internațional din Beirut, provocând alarmele mașinilor și zguduit clădirile din capitală și din împrejurimi.

Aceste atacuri au avut loc în contextul în care tot mai multe țări, inclusiv România, au organizat evacuări aeriene pentru cetățenii care doresc să părăsească Libanul.

„Nu vom mai permite militanților Hezbollah să se stabilească în aceste locuri în viitor. Vom continua să provocăm daune grave grupării Hezbollah în toate zonele din Beirut, în Valea Libanului și în sudul LibanuluNu vom mai permite militanților Hezbollah să se stabilească în aceste locuri în viitor. Vom continua să provocăm daune grave grupării Hezbollah în toate zonele din Beirut, în Valea Libanului și în sudul Libanului”, a declarat Herzi Halevi, șeful armatei israeliene.

Conform informațiilor furnizate de armata israeliană, atacurile au vizat în special „locuri de producție și depozitare a armelor”.

De asemenea, s-a raportat că a fost lovit și „sediul general al informațiilor” Hezbollah, situat în apropierea capitalei.

Potrivit portalului Axios, Israelul ar urmări acum pe Hashem Safieddine, considerat de mulți drept succesorul de drept al șeicului Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah timp de 32 de ani, care a fost ucis recent.

În momentul atacului, paramedicii și angajații serviciului de urgență se aflau în zona vizată.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Avertizări meteo de Cod Galben pentru vânt puternic și ploi abundente în jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe atenţionări Cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi semnificative, ce vor afecta treptat...

Ceremonie la Șantierul Naval Damen Galați pentru noua navă multifuncțională a Marinei Portugheze

Pe 3 octombrie, Șantierul Naval Damen Galați a găzduit o ceremonie comună care a marcat începutul debitării și punerea chilei pentru o navă multifuncțională...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă