24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialVIP-uri ศ™i infractori: Arestul Central, o รฎncruciศ™are de lumi

VIP-uri ศ™i infractori: Arestul Central, o รฎncruciศ™are de lumi

Fostul ศ™ef al Arestului Central povesteศ™te cum se รฎntรขlneau รฎn „Beciul Domnesc” elitele cu infractorii

รŽntr-un dialog cu scriitorul Eugen Istodor, fostul ศ™ef al Serviciului de Reศ›ineri ศ™i Arestare Preventivฤƒ al Poliศ›iei Capitalei, Marian Tudor, รฎศ™i aminteศ™te cum au trecut prin arest Adrian Nฤƒstase, Elena Udrea, Cฤƒtฤƒlin Voicu, Sorin Ovidiu Vรฎntu, Dan Diaconescu, dar ศ™i procurori, judecฤƒtori. Au stat acolo, alฤƒturi de hoศ›i, prostituate, criminali, traficanศ›i, consumatori de droguri, scrie Hotnews, preluรขnd pasaje din carte. Interviul s-a materializat รฎntr-un volum cu amintiri despre Beciul Domnesc, cu titlul โ€žDincolo de Porศ›ile Ruศ™iniiโ€ , carte apฤƒrutฤƒ la editura Curtea Veche.ย ย ย 

โ€žLฤƒcomia noastrฤƒ de telespectatori care-i voia condamnaศ›i, distruศ™i psihic, nu vedea cฤƒ โ€žBeciul Domnescโ€ era doar un Purgatoriu de maxim 30 de zile. Beciul era Purgatoriul รฎntre Paradisul vieศ›ii lor de inศ™i aroganศ›i, โ€žmari ศ™i tariโ€ ศ™i libertatea sau Penitenciarul รฎn care รฎศ™i vor ispฤƒศ™i pedeapsaโ€, rememoreazฤƒ Marian Tudor, citat de Hotnews.

VIP sau om. Aceeaศ™i poveste?
โ€“ โ€žDa. Detenศ›ia รฎi รฎndepฤƒrteazฤƒ de familie, de bucurii, de vicii, de afaceri, de mediul natural. รŽn arest este suspendat din tot ce fฤƒcea. รŽl aศ™teaptฤƒ o nouฤƒ viaศ›ฤƒ, plinฤƒ de pericole. Fiind รฎn detenศ›ie, el ศ™tie cฤƒ familia este pusฤƒ รฎn pericolโ€, spune Marian Tudor. 

Becali ศ™i Patriciu au folosit tot furtunul

Fostul ศ™ef al Arestului Central รฎศ™i aminteศ™te cฤƒ nu existau chiuvete. โ€žToศ›i arestaศ›ii pรขnฤƒ รฎn 2010, รฎn Arestul Central, se spฤƒlau pe faศ›ฤƒ, pe mรขini, pe dinศ›i, folosindu-se de un furtun conectat la o ศ›eavฤƒ din perete, care avea robinet. Oamenii se aศ™ezau acolo pe vine sau รฎn genunchi ศ™i acolo se spฤƒlau pe dinศ›i, foarte aproape de gaura รฎn care defecau sau urinau. Tot acolo spฤƒlau vasele รฎn care mรขncau. Am pus chiuvete. Gigi Becali sau Patriciu venind din confort, au folosit tot furtunul. Era absolutฤƒ fericire cฤƒ era chiuvetฤƒ รฎn camerฤƒโ€. 

Elena Udrea tot timpul se plรขngea

Amintirile despre Elena Udrea sunt legate de disconfortul pe care รฎl simศ›ea ea zilnic, pentru cฤƒ voia obiecte pentru uz personal. Tudor a declarat cฤƒ veneau subalterne la el sฤƒ-i comunice: โ€Noi ce facem cu doamnele? Cฤƒ vor ศ™i ele unghierฤƒ, vor sฤƒ se epileze. Un om depresiv, distrus, nervos (Elena Udrea) avea ศ™i un corp care avea nevoie de igienฤƒ. Au apฤƒrut astfel trusele ศ™i mijloacele de epilare รฎn celulฤƒ. Era un dreptโ€. 

Marian Tudor a mai povestit ศ™i faptul cฤƒ deศ›inuศ›ii aveau fiecare icoane, indiferent cฤƒ erau VIP-uri ori โ€žhoศ›iโ€. Erau icoane รฎn celule, dar ศ™i รฎn birourile poliศ›iศ™tilor ศ™i ศ™efilor lor.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Alina Bica scapฤƒ de executarea unei pedepse de patru ani de รฎnchisoare cu executare

Alina Bica, fosta ศ™efฤƒ a DIICOT, a scฤƒpat de executarea pedepsei de patru ani de รฎnchisoare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea de...

Planศ™eul Unirii, ping-pong รฎntre primฤƒrii

Primarul sectorului 4 a anunศ›at cฤƒ cedeazฤƒ Primฤƒriei Generale a Capitalei, administrarea planศ™eului Unirii Primarul sectorului 4, Daniel Bฤƒluศ›ฤƒ a transmis, รฎntr-o postare, cฤƒ...

Noaptea Companiilor: Studenศ›ii sunt invitaศ›i sฤƒ exploreze sediile a 13 firme de renume

Pentru prima datฤƒ รฎn Bucureศ™ti, "Noaptea Companiilor", eveniment organizat de CBRE Romรขnia, lider รฎn consultanศ›ฤƒ imobiliarฤƒ ศ™i birouri, invitฤƒ studenศ›ii sฤƒ exploreze sediile unor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ